Latvijas izlase sāk gatavoties bez Biedriņa, Kuksika un Timmas
Andris Biedriņš Latvijas izlasē nav spēlējis kopš 2009. gada.
Basketbols
2013. gada 18. jūlijs, 10:32

Latvijas izlase sāk gatavoties bez Biedriņa, Kuksika un Timmas

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases pirmajā treniņā, uzsākot gatavošanos rudenī gaidāmajam Eiropas čempionātam, nepiedalījās vienīgais Latvijas pārstāvis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Andris Biedriņš, kā arī Rihards Kuksiks.

Jau iepriekš izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis bija neskaidri izteicies par Biedriņa iespējamo pievienošanos izlasei. Pirmajā valstsvienības treniņā viņš nepiedalījās, taču treneris preses konferencē izteicās, ka basketbolistu gaidīs vēl nedēļu, jo šonedēļ Biedriņš pēc NBA noteikumiem vēl nemaz nevarot trenēties.

Bagatskis pagājušajā nedēļā viesojās Lasvegasā, kur tikās ar Biedriņa aģentu, un kā sapratis pats treneris, basketbolista iesaistīšanos valstsvienībā vēlas ne tikai viņa pārstāvētā aģentūra, bet arī pats Biedriņš izlasē grib spēlēt.

"Viņš mums ir tikpat ļoti vajadzīgs, kā mēs viņam," teica Bagatskis. "Pagaidām viņš trenēties nedrīkst, bet pēc tam respektēsim jebkuru viņa lēmumu."

Tāpat treniņā no iepriekš izziņotā kandidātu saraksta nepiedalījās Rihards Kuksiks un Jānis Timma. Kuksiks izlases treniņnometnei pievienosies piektdien, savukārt Timmas, kurš šobrīd Memfisas "Grizzlies" sastāvā aizvada spēles Vasaras līgā, iesaistīšanās treniņprocesā gaidāma ap 22.jūliju.

Sagatavošanās posmā Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Slovēnijā, kā arī aizvadīs pārbaudes spēles ar Krievijas, Horvātijas un Somijas izlasēm.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo"), Jānis Blūms (Viļņas "Lietuvos rytas", Lietuva), Žanis Peiners ("Latvijas Universitāte"), Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Rihards Kuksiks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Mareks Mejeris ("Knet", Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro "Sutor", Itālija), Andrejs Šeļakovs ("Melilla", Spānija), Ronalds Zaķis ("Ventspils"), Andris Biedriņš (Goldensteitas "Warriors", NBA).

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA