Basketbols
2013. gada 27. jūlijs, 21:45

Latvijas U-16 basketbola izlasei otrā uzvara Baltijas kausa spēlēs

Jauns.lv

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase, kas turpina gatavoties Eiropas čempionātam, piektdien izcīnīja uzvaru arī otrajā Priekuļos notiekošā Baltijas kausa spēlē.

Otrās kārtas mačā Latvija ar rezultātu 94:66 pārliecinoši uzvarēja Lietuvu.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Artūrs Strautiņš, 15 punktus pievienoja Zigmārs Raimo, bet 13 punktus pretinieku grozā sameta Mārcis Saulītis.

Kā ziņots, pirms tam pirmajā mačā latvieši ar 88:65 pieveica Igaunijas vienaudžus, kas Eiropas čempionātā sacentīsies vien B divīzijā.

Turnīra noslēdzošajā mačā Latvija svētdien spēkosies ar Turcijas vienaudžiem.

Pirms šī turnīra Mārtiņa Fomina vadītā Latvijas izlase jau bija aizvadījusi trīs pārbaudes spēles - divreiz pieveica Baltkrievijas vienaudžus, kas arī Eiropas čempionātā spēlēs vien B divīzijā, bet ceturtdien ar 53:68 piekāpās Turcijai.

Pašlaik valstsvienības rindās palikuši 14 kandidāti.

Eiropas U-16 čempionāts A divīzijā no 8. līdz 18.augustam risināsies Ukrainas galvaspilsētā Kijevā. Pirmajā posmā Latvijas komanda spēlēs ar Ukrainas, Itālijas un Horvātijas kadetu izlasēm.

Latvijas U-16 basketbola izlases kandidātu saraksts Eiropas čempionātam:

Renārs Birkāns, Artūrs Strautiņš, Miks Antoms, Kristers Zoriks, Mārcis Saulītis, Tomass Vegners (visi - BJBS "Rīga"/DSN), Žanis Jankovskis, Verners Kohs (abi - Ventspils "Spars"), Kārlis Edvards Garoza ("Saldus"), Eduards Hāzners (BJBS "Rīga"/"Pārdaugava"), Arnolds Krauklis (BJBS "Rīga"/"Rīdzene"), Zigmārs Raimo ("Madona"), Džeiks Eduards Krūmiņš ("Ķeizarmežs"), Madars Kokins ("Ogre").

LETA