Par Latvijas izlases basketbolistu Mareku Mejeri interesējas Spānijas ACB līgas klubi
Talantīgais uzbrucējs Mareks Mejeris izraisījis interesi Spānijas spēcīgākās līgas klubiem.
Basketbols
2013. gada 6. augusts, 19:44

Par Latvijas izlases basketbolistu Mareku Mejeri interesējas Spānijas ACB līgas klubi

Jauns.lv

Latvijas izlases basketbolists Mareks Mejeris karjeru varētu turpināt Spānijas spēcīgākajā - ACB - līgā, vēsta spāņu izdevums "Gigantes".

Šobrīd par Mejeri aktīvu interesi izrāda "Fuenlabrada", ko iepriekšējā sezonā pārstāvēja cits latvietis Kristaps Valters, kā arī Madrides "Estudiantes".

Šobrīd Mejerim ir spēkā esošs līgums ar Spānijas otrās līgas - LEB "Gold" - klubu "Knet", taču tā vadībai viņš jau pavēstījis, ka komandu pametīs. Tas nozīmē, ka basketbolista potenciālajam klubam Mejera līgums būs jāizpērk.

Aizvadītajā LEB "Gold" sezonā Mejeris nospēlēja 26 spēles, vidēji ik mačā gūstot 9,5 punktus, kā arī izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas. Savā otrajā sezonā "Knet" sastāvā Mejeris vidēji uz laukuma pavadīja 24 minūtes.

Ar savu sniegumu Mejeris palīdzēja klubam saglabāt vietu Spānijas otrajā līgā, sērijā līdz trim uzvarām ar rezultātu 3-2 pārspējot "Ourense" vienību.

Pirmajā sezonā viņam padevās krietni pieticīgāks sniegums - 32 spēlēs caurmērā trīs punktu un divas atlēkušās bumbas, vidēji mačā nospēlējot 11 minūtes.

Kā ziņots, Mejeris šovasar bija devies uz ASV, lai atrādītos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubiem un cerētu uz izdevību tikt izraudzītam draftā. Taču cerības nepiepildījās un latvieti neizvēlējās neviena NBA komanda.

Mejeris šobrīd ar Latvijas vīriešu izlasi trenēja gaidāmajam Eiropas čempionātam, kas no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

LETA/Foto: fibaeurope.com