Citi sporta veidi
2013. gada 12. augusts, 09:29

Septiņcīņniece Ikauniece pēc pasaules čempionāta pirmās disciplīnas ieņem 21.vietu

Jauns.lv

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece pēc Maskavā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā pirmās disciplīnas - 100 metru barjerotā skrējiena - ieņem 21.vietu.

Latvijas sportiste startēja pēdējā no četriem skrējieniem un finiša līniju skrējienā sasniedza pēdējā pēc 13,89 sekundēm. Kopsummā tas Ikauniecei deva 994 punktus, kas starp 33 sportistēm bija 21.labākais rezultāts.

Rīta sesijā Ikauniece startēs vēl vienā disciplīnā - augstlēkšanā.

Savukārt vakarā paredzēts starts lodes grūšanā un 200 metru skrējienā.

Atlikušās trīs septiņcīņas disciplīnas tiks aizvadītas otrdien.

Sacensībām līdzi sekot var Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Sestdien no desmit Latvijas sportistiem čempionātā jau startēja trīs atlēti - kvalifikācijas sacensības nepārvarēja vesera metējs Igors Sokolovs, ieņemot 19.pozīciju, kārtslēcējs Mareks Ārents, kuram 33.vieta, un tāllēcēja Lauma Grīva, kura ieņēma 16.pozīciju. Savukārt svētdien soļotājs Arnis Rumbenieks ierindojās 42.vietā 20 kilometru distancē.

Turpmākajās dienās uz starta izies arī šķēpmetējas Madara Palameika un Līna Mūze, šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, kā arī soļotājas Agnese Pastare un Anete Kažemaka (abas veiks 20 kilometru distanci).

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011.gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča.

Pasaules čempionāts Maskavā ilgs līdz 18.augustam.

LETA