Basketbola izlases kandidāts Bērziņš "Barcelona" vietā izvēlas "VEF Rīgu"
Jānis Bērzinš uzskata, ka labākais viņa karjeras turpinājums ir "VEF Rīga".
2013. gada 20. augusts, 13:25

Basketbola izlases kandidāts Bērziņš "Barcelona" vietā izvēlas "VEF Rīgu"

Jauns.lv

Viens no Latvijas U-20 basketbola izlases līderiem Jānis Bērziņš nesen pagarinājis līgumu ar valsts čempionvienību "VEF Rīga", kaut viņam bijusi iespēja jau nākamajā sezonā spēlēt Spānijas augstākajā līgā (ACB), spēlētājs atklāja intervijā izdevumam "Sporta Avīze".

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī Bērziņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt Eiropas čempionāta sudraba godalgas, bet augusta sākumā viņš uz trim gadiem pagarināja līgumu ar "VEF Rīga" komandu.

Pašlaik Bērziņš jau ir viens no 13 kandidātiem, kas Latvijas pieaugušo izlases sastāvā cīnās par 12 vietām komandā, kas dosies uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Bērziņš atzina, ka viņam šovasar bijusi iespēja noslēgt līgumu ar ļoti spēcīgo Spānijas komandu Barselonas "Regal", tomēr pēc visu apstākļu izskatīšanas izlemts to nedarīt.

"Protams, skan labi, taču neko garantēt Barselona man nevarēja - būtu sekojusi īre uz kādu ACB līgas lejasgala komandu," Bērziņš atklāja, ka līgums ar "Regal" būtu slēgts pēc sistēmas 2+2 un pirmos divus gadus viņš pavadītu "Fuenlabrada" vienībā, kurai nesen pievienojās Mareks Mejeris un tās jaunatnes sistēmā attīstās arī viens no Latvijas U-18 izlases līderiem Rolands Šmits. "Zinot, kāda šobrīd Spānijā ir nestabilitāte, situācija ar finansēm un viss pārējais, nolēmām neriskēt. Arī spēļu šādā gadījumā sezonas laikā būtu maz, tik, cik ACB līgā, bet man šobrīd jāspēlē pēc iespējas vairāk."

"Domāju, "VEF Rīga" to man šobrīd spēj sniegt, jo klubs spēlē augstā līmenī, vairākos turnīros, un, ja pats tam būšu gatavs, tad arī spēlēšu," kaujinieciski noskaņots ir jaunais basketbolists.

Pirmoreiz Bērziņš "VEF Rīga" komandai pievienojās jau 2011.gadā, tomēr toreiz tās sastāvā nespēja nostiprināties un tāpēc pagājušo sezonu jaunais spēlētājs atkal aizvadīja "Valmieras" vienībā.

"Tagad paskatoties savas tā laika spēles, es nemaz baigi nebrīnos, kāpēc mani nopietnās spēlēs nelaida laukumā," spēlētājs nepārdzīvo. "Metiens bija švaks, aizsardzībā biju vājš. Tajā pašā laikā neko nenožēloju, jo tāds treniņprocess, kāds man tolaik bija Rīgā, līdz tam man dzīvē nebija bijis. Kaut gan spēlēju gandrīz tikai Latvijas Basketbola līgā (LBL), kopumā tā bija ļoti laba pieredze, ieguvu daudz gan spēles, gan pārliecības ziņā, un domāju, tas izpaudās arī nākamajā sezonā "Valmierā". Tagad pienācis laiks spert soli uz priekšu, kas manā gadījumā ir atgriešanās "VEF Rīga"."

20 gadus vecais Bērziņš pēc aizvadītā Eiropas U-20 čempionāta tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Viņš desmit čempionāta spēlēs guva vidēji 15,4 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas un veica 1,8 rezultatīvas piespēles.

Bērziņš "VEF Rīga" komandai pievienojās 2011./12.gada sezonā, kļūstot par valsts čempionu, bet pērn "Valmieras" rindās viņam Latvijas čempionāta bronza.

LETA/Foto: Ieva Lūka