Itālijas basketbola izlases zvaigznei Barnjāni konstatēta pneimonija
Itālijas basketbola paliek bez sava līdera Andrea Barnjāni.
Basketbols
2013. gada 21. augusts, 10:41

Itālijas basketbola izlases zvaigznei Barnjāni konstatēta pneimonija

Jauns.lv

Itālijas basketbola izlasei gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā nepalīdzēs tās līderis Andrea Barnjāni, kuram iepriekš šovasar konstatēta pneimonija, apstiprinājusi vietējā basketbola federācija.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" pārstāvis veiksmīgi atveseļojas, tomēr līdz turnīra sākumam viņš vēl nebūs gatavs doties laukumā.

Šis uzskatāms par milzīgu triecienu Itālijas izlases izredzēm uz labu rezultātu čempionātā, jo Barnjāni ir neapstrīdams vienības līderis gan laukumā, gan ārpus tā.

Eiropas čempionātā pirms diviem gadiem uzbrucējs vidēji ik mačā guva 22,8 punktus, kā arī izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas, bet Itālijas izlase, kas spēlēja vienā apakšgrupā ar Latviju un savstarpējā cīņā tika pie panākuma ar 71:62, nepārvarēja pirmo posmu.

27 gadus vecais Barnjāni kopš 2006.gada spēlēja NBA klubā Toronto "Raptors", bet šovasar pārcēlās uz "Knicks". Karjeras laikā viņš NBA regulārajā čempionātā vidēji ik mačā guvis 15,2 punktus un izcīnījis 4,8 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas spēlēs viņa kontā vidēji 8,9 punkti un 2,8 bumbas zem groziem.

Itālijas izlase šīgada Eiropas čempionāta pirmajā posmā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Grieķiju, Krieviju, Zviedriju un Turciju.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

LETA/Foto: AFP/LETA