"Ielikt" pāri Porziņģim ir visskaistāk. Mūsu basketbolists NBA dienas momentā ne tajā patīkamākajā lomā. VIDEO
Divas epizodes, kurās atlētiskais francūzis Rūdijs Gobērs pierāda, ka Kristapam Porziņģim vēl daudz jātrenējas.
Basketbols
2016. gada 7. novembris, 13:20

"Ielikt" pāri Porziņģim ir visskaistāk. Mūsu basketbolists NBA dienas momentā ne tajā patīkamākajā lomā. VIDEO

Jauns.lv

Aizvadītās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēļu kārtas skaistāko momentu apskatā figurē arī mūsu spīdeklis Kristaps Porziņģis.

Porziņģis vakar vakarā slavenājā "Madison Square Garden" arēnā pret Jūtas "Jazz" aizvadīja savu šīs sezonas rezultatīvāko spēli, gūstot 28 punktus (pietrūka viens punkts līdz karjeras rekorda atkārtošanai), turklāt 14 no tiem jau pirmajā ceturtdaļā. Ņujorkas "Knicks" spēli iesāka ļoti veiksmīgi un eleganti saspēlējās, bet epizode, kurā Dereks Rouzs dodas caurgājienā un filigrāni atrod mūsējo Kristapu uz tālmetiena līnijas, ir ierindota kā 6. novembra spēļu kārtas astotais skaistākais moments. Vēlāk gan daudzu muļķīgu piezīmju, pārāk individuāla uzbrukuma un nesekmīgas aizsardzības dēļ (gana daudz grēkoja arī latvietis) viesiem izdevās lauzt spēles gaitu un izcīnīt panākumu 114:109.

Kad līdz mača bija atlikušas nepilnas trīs minūtes 216 centimetrus garais Francijas izlases centra spēlētājs Rūdijs Gobērs saņēma Džordža Hila piespēli un ietrieca bumbu grozā no augšā pāri piecus centimetrus garākajam Kristapam Porziņģim. Šī epizode tika atzīta par spēļu kārtas iespaidīgāko mirkli. Interesanti, ka dažus momentus vēlāk Liepājā dzimušajam "Knicks" uzbrucējam bija iespēja atmaksāt Gobēram, taču arī otrā laukuma galā sekmīgāks sekmīgāks bija francūzis, kurš nesen parakstīja jaunu četru gadu līgumu ar "Jazz" par maksimāli iespējamo summu 105 miljoniem dolāru (95,9 miljoni eiro). Rūdijs Gobērs tiek uzskatīts par vienu no labākajiem metienu bloķētājiem pasaulē.

NBA dienas labākie momenti - video:

Vakardienas spēlē Gobēram 13 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni, bet Porziņģim 28 punkti, trāpot septiņus no vienpadsmit divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus, astoņas atlēkušās bumbas un divi bloki, bet komandai - zaudējums.

Kristaps Porziņģis pret Jūtas "Jazz" - video:

Šo epizodi izkariķējis arī viens no Ziemeļamerikas vadošajiem sporta medijiem "Bleacher Report". Vismaz viņi labāk būtu apguvuši ģeogrāfiju, jo Kristapa dzimtā Liepāja un Rīga ir divas dažādas pilsētas.

Šosezon Porziņģis sešās spēlēs vidēji iemetis 18,8 punktus un izcīnījis 6,5 atlēkušās bumbas, bet "Knicks" komanda ar diviem panākumiem sešos mačos atrodas 12. vietā Austrumu konferencē. Nākamo maču Ņujorkas klubs aizvadīs trešdien mājās pret Bruklinas "Nets".


Kasjauns.lv/Foto: Vida Press, AP/Scanpix/LETA