Kalnu slēpotājs Zvejnieks otro gadu pēc kārtas uzvarējis Pasaules kausā skrituļslalomā
Kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks otro gadu pēc kārtas kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju skrituļslalomā.
Citi sporta veidi
2013. gada 9. septembris, 17:05

Kalnu slēpotājs Zvejnieks otro gadu pēc kārtas uzvarējis Pasaules kausā skrituļslalomā

Jauns.lv

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks svētdien otro gadu pēc kārtas kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju skrituļslalomā, pastāstīja pats sportists.

Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Zvejniekam, lai svinētu uzvaru kopvērtējumā, bija nepieciešams iegūt vismaz vienu punktu. Latvijas sportists pirmajā braucienā sasniedza otro labāko rezultātu, bet otrajā nobraucienā piedzīvoja kritienu, tomēr piecēlās un tāpat spēja summā sasniegt 16.laiku.

"Pirmajā trasē braucu mierīgi, bet otrajā trasē grūtā vietā nokritu, tomēr tāpat finišēju," atzina sportists. "Tomēr, arī ja nebūtu finišējis, būtu uzvarējis summā, jo vicelīderis palika vien otrais."

No citiem Latvijas sportistiem vīru konkurencē Čehijā notikušajā noslēdzošajā posmā 18.vietu izcīnīja Kristaps Zeila, bet Miks un Dāvis Zvejnieki nesasniedza finišu.

Savukārt dāmu vidū sesto vietu izcīnīja Madara Meldere, 13.vietā palika Marta Garā, bet 26.vietu ieņēma Agnese Sakoviča.

"Ar vasaras sezonu esmu pilnībā apmierināts. Skrituļslaloms ir laba sagatavošanās ziemas sezonai - labs sporta veids, lai saglabātu kalnu slēpošanas sajūtu vasarā, jo tomēr no aprīlim līdz novembrim sacensību nav," teica potenciālais Soču olimpisko spēļu dalībnieks K.Zvejnieks.

"No nākamās nedēļas trenēšos Lietuvas slēpošanas hallē, kas ir viena no labākajām Eiropā, bet 1.oktobrī došos treniņnometnē uz Austriju," K.Zvejnieks stāstīja par saviem tuvākajiem plāniem. "Bija iespējas jau šovasar doties trenēties uz Austrāliju, Jaunzēlandi vai Čīli, bet šoreiz to neizvēlējos. Kādu gadu gan tur būs jābrauc, tomēr nedrīkst aizmirst, ka tam nepieciešami ļoti lieli līdzekļi tam."

Kā ziņots, jau no augustā Dienvidamerikas kausa posmos aktīvi startē cits Latvijas kalnu slēpotājs Roberts Rode.

Zvejnieks stāstīja, ka šajā sezonā paredzēts piedalīties vairāk Pasaules kausa posmos. Tāpat būs starti Eiropas kausa posmos, FIS sacensībās un pasaules Universiādē, tāpēc sezona gaidāma ļoti piesātināta.

"Jau pagājušā sezona parādīja, ka galvenais pašam jāsaprot, ka varu. Ja ir ļoti labi sagatavota trase un labs starta numurs, daudz kas ļoti labs iespējams," optimistiski noskaņots ir tehnisko disciplīnu speciālists, kurš pagājušajā sezonā vienā no Pasaules kausa posmiem spēja izcīnīt 35.vietu, un tikai nedaudz viņam trūka līdz otrā brauciena sasniegšanai.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA