Madrides futbola derbijā "Atletico" pirmo reizi 14 gadu laikā pieveic "Real". VIDEO
Vienīgo vārtu guvējs brazīlietis Djegu Košta.
Futbols
2013. gada 29. septembris, 12:44

Madrides futbola derbijā "Atletico" pirmo reizi 14 gadu laikā pieveic "Real". VIDEO

Jauns.lv

Spānijas futbola čempionāta septītās kārtas centrālajā mačā sestdien Madrides spēcīgāko klubu duelī "Atletico" ar rezultātu 1:0 (1:0) izbraukumā uzveica "Real" vienību.

Vienīgos vārtus jau 11.minūtē guva brazīlietis Djegu Košta un "Atletico" vietējā čempionāta cīņā pārspēja savus pilsētas biedrus pirmoreiz 14 gadu laikā.

Līdz ar to Košta guva jau savus astotos vārtus septiņās šosezon aizvadītajās Spānijas čempionāta spēlēs.

Kaut cīņas beigās "Atletico" futbolisti atbildēja vien ar pretuzbrukumiem, pēc mača "Real" vienības galvenais treneris Karlo Ančeloti atzina, ka tieši pretiniekiem bijušas labākas iespējas raidīt bumbu vārtos vēlreiz.

"Madrides "Atletico" uzvarēja pelnīti. Viņi spēlēja aizsardzības futbolu, tomēr guva vārtus pretuzbrukumā," izteicās Ančeloti. "Viņi parādīja, ka ir ļoti kvalitatīvi organizēta komanda."

Zīmīgi, ka jau ceturto reizi šosezon "Real" futbolisti Spānijas čempionāta mačā pirmie zaudēja vārtus.

Tikmēr "Atletico" komandas galvenais treneris Djego Simeone pēc mača atzina, ka viņa vienība nav galvenā pretendente uz čempionu titula iegūšanu.

"Sezona ir gara un sastāv no 38 kārtām. "Barcelona" un Madrides "Real" komandas ir gan finansiāli spēcīgākas, gan ar individuāli labākiem spēlētājiem," stāstīja Simeone. "Tomēr mēs katrā mačā atdosim visus savus spēkus. Pašlaik strādājam labi un tiekam par to atalgoti."

Mača interesantākie momenti - video:

Vēl vienā mačā jau pirmajā puslaikā traumas dēļ tika nomainīts pasaules labākais futbolists Lionels Mesi, bet viņa pārstāvētā "Barcelona" komanda ar rezultātu 2:0 (1:0) izbraukumā uzveica "Almeria" vienību.

Vēl pirms traumas gūšanas Mesi paspēja gūt vienus vārtus, bet otrajā puslaikā viesu rindās izcēlās arī čempionu aizsargs Adrianu no Brazīlijas.

Mača interesantākie momenti - video:

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik "Barcelona" un Madrides "Atletico" komandām ir septiņas uzvaras septiņās spēlēs, kas ar 21 punktu dod pirmās divas vietas. Turklāt "Atletico" komandai šis ir sezonas labākais sākums vēsturē.

Tikmēr Madrides "Real" ar 16 punktiem ieņem trešo vietu, bet to jau svētdien kopvērtējumā var apsteigt "Villarreal" vienība, kurai pašlaik ir 14 punkti. Septītās kārtas cīņā "Villarreal" spēkosies ar Seviljas "Real Betis" futbolistiem.

LETA/Foto: SIPA/Scanpix