Girgensonam divas piespēles, "Sabres" pārtrauc četru zaudējumu sēriju. VIDEO
Zemgus Girgensons (#28) priecājas par Drū Steforda vārtu guvumu, kurā rezultatīvi asistēja arī pats.
Hokejs
2013. gada 6. novembris, 09:37

Girgensonam divas piespēles, "Sabres" pārtrauc četru zaudējumu sēriju. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien izpildīja divas rezultatīvas piespēles, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai pārtraukt četru zaudējumu sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs.

Uzsākot izbraukuma sēriju Kalifornijā, "Sabres" ar rezultātu 5:4 (0:1, 2:0, 2:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Sanhosē "Sharks" vienību.

Girgensons laukumā pavadīja 13 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un kā vienīgais komandā tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Spēles rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja mājinieku hokejists Martins Havlāts, bet otrajā trešdaļā ļoti sekmīgs bija Girgensons, kurš trešajā minūtē palīdzēja Drū Stefordam panākt izlīdzinājumu, bet vēl trīs minūtes vēlāk Koudijam Makkormikam jau izvirzīt vadībā viesus.

Zemgus Girgensons asistē Drū Stefordam - video:

Zemgus Girgensons asistē Kodijam Makormikam - video:

Rezultatīva bija trešā trešdaļa. Jau otrajā minūtē Tailers Enīss izvirzīja "Sabres" vadībā ar 3:1, bet nākamo trīs minūšu laikā Tailers Kenedijs un jaunā čehu zvaigzne Tomāšs Hertls panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā zviedrs Henriks Talinders vēlreiz deva vadību "Sabres", bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Tomijs Vingelss panāca 4:4.

Cīņa varēja noslēgties arī pagarinājumā, jo atkārtojumi parādīja, ka kādā no epizodēm ripa, visticamāk, šķērsojusi "Sabres" vārtu līniju, tomēr tiesneši izlēma nevērsties pie video tiesneša un mačs turpinājās.

Pēcspēles metienos "Sabres" izcīnīja panākumu ar 2:1, izšķirošos vārtus ceturtajā metienu sērijā gūstot Koudijam Hodžsonam.

Iespaidīgi kārtējo reizi darbojās "Sabres" vārtsargs Raiens Millers, kurš atvairīja 47 no 51 pretinieku metiena.

"Sabres" hokejisti tika vien pie otrā panākuma pēdējo deviņu maču laikā un trešās uzvaras šosezon.

Savukārt Girgensons šosezon 16 mačos guvis vienus vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles.

"Sabres" ar septiņiem punktiem 17 spēlēs joprojām ne tikai ieņem pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un līgā.

Sanhosē "Sharks" un Bufalo "Sabres" mača labākie momenti - video:

LETA/Foto: All Over Press