Džeisons Kids saņēmis naudas sodu par tīšu NBA laukuma apliešanu. VIDEO
Džeisons Kids izspēlē viltīgu triku, palūdzot savas vienības spēlētājam Taišuvainam Teiloram uzskriet viņam virsū, lai kaut uz mirkli apturētu spēli.
Basketbols
2013. gada 29. novembris, 10:17

Džeisons Kids saņēmis naudas sodu par tīšu NBA laukuma apliešanu. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenais treneris Džeisons Kids saņēmis 50 000 dolāru (25 800 latu) naudas sodu par spēles laukuma tīšu pieliešanu.

Trešdien notikušajā mačā, kurā "Nets" ar rezultātu 94:99 piekāpās Losandželosas "Lakers", pēdējās sekundēs Kidam virsū uztriecās Bruklinas vienības spēlētājs Taišuvains Teilors un trenerim uz parketa izlija rokās esošā dzēriena glāze. Tiek ziņots, ka šādi spēlētājam Kids licis rīkoties, jo viņa vienībai vairs nebija atlikusi iespēja pieprasīt pārtraukumus.

Pēc incidenta Kidam bija iespēja uzzīmēt izšķirošo sadarbību, tomēr tā netika īstenota un "Nets" cieta neveiksmi.

"Glāze izslīdēja no manām sasvīdušajām rokām," Kids noliedza, ka šādi rīkojies tīšām.

Kids savas spēlētāja karjeras laikā kļuva par līgas visu laiku labāko rezultatīvo piespēļu izpildītāju. Viņš spēlētāja karjeru noslēdza pēc iepriekšējās sezonas, vasarā kļūstot par "Nets" galveno treneri.

NBA karjeru Kids sāka 1994.gadā un šajā laikā spēlēja piecās vienībās. Spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008.gadam, kad sasniedza gan rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rekordu rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 punkti sezonā).

2011.gadā Kids kopā ar Dalasas "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

NBA Visu zvaigžņu spēlē Kids piedalījās desmit reizes.

LETA/Foto: Ekranuzņēmums no video