Citi sporta veidi

Ātrslidotājs Silovs praktiski kvalificējies Soču olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Ātrslidotājs Haralds Silovs pirmajos trijos Pasaules kausa posmos ir praktiski kvalificējies Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, svētdien informēja Latvijas Ātrslidošanas federācijas prezidents Edvīns Silovs.

Ātrslidotājs Silovs praktiski kvalificējies Soču o...

Olimpiskā kvalifikācija beigsies pēc nedēļas ar Pasaules kausa posmu Berlīnē, taču Haralds Silovs jau izpildīja sezonas pirmās puses galveno mērķi un kvalificējās startam Sočos trijās disciplīnās, paskaidroja Edvīns Silovs. Nedēļas nogalē Astanā notikušajā trešajā olimpiskās kvalifikācijas posmā Silovs ierindojās 13. vietā 1500 metros un 15. vietā 1000 metru distancē spēcīgākajā A grupā.

Berlīnē Haralds Silovs A grupā startēs 1000 metru un 1500 metru distancēs ar mērķi nostiprināties Pasaules kausa rangā 20 labāko vidū, lai Sočos varētu startēt tuvāk sacensību beigām spēcīgāko grupā.

Edvīns Silovs uzsvēra, ka Haraldam Silovam jau trešo sezonu pēc kārtas nepadodas sezonas pirmie Pasaules kausa posmi, kur Latvijas slidotāja sasniegtie rezultāti neatspoguļo viņa iespēju potenciālu.

Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) nosacījumi paredz, ka olimpiskās ceļazīmes ātrslidošanā individuālajās distancēs sportisti var iegūt pēc vietas divos kvalifikācijas rangos. Pirmās 20 ceļazīmes 500, 1000 un 1500 metros piešķirs pēc četros PK posmos attiecīgajā distancē kopvērtējumā iekrātajiem punktiem, bet pārējos 20 dalībniekus noteiks pēc labākā rezultāta, kas distancē sasniegts kvalifikācijas sacensībās.

BNS