foto: Pexels.com
20 minūtes ik dienu siltā ūdenī: mājas receptes ziemīgai vannai
2020. gada 18. janvāris, 06:43

20 minūtes ik dienu siltā ūdenī: mājas receptes ziemīgai vannai

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Iesaka kosmētiķe Ineta Krjučkova.

Silta vanna pēc garās dienas attīra un sasilda ne tikai pagurušo ķermeni, bet arī dvēseli. Siltais ūdens uzmundrina, vairo sievišķību, stiprina vīrišķo enerģiju un dod tīksmīgu labsajūtu. Pilnai laimei nevajag gulēt vannā stundu un mērcēties karstā ūdenī. Pilnīgi pietiek ar 15–20 minūtēm, turklāt ūdenim jābūt tikai siltam (+37, +38 C).

Piešķir peldei rituāla noskaņu, dažādojot vannas piedevas. Tam lieliski noder veikalos pērkamie līdzekļi vannai – sāļi, bumbas, putas, bet aromātisku vannu vari sarūpēt pati, pārlūkojot savu virtuves plauktu krājumus. Iedomājies savu vannu kā lielu tējas tasi, kurā tu gatavo sev ziemīgu dzērienu! Vari pagatavot jebkuru zāļu tēju, piešaut klāt drusciņu stipra alkohola, medu, citrusaugļus, skābu sulu.

Vai uzvārīt pienā aromātiskas garšvielas – anīsu, vaniļu, kanēli, pievienot drusciņu sviesta vai eļļas. Der arī kakao, šokolāde, pat žāvēti āboli, saldēti ķirši vai upenes, arī dažādi ievārījumi un kaltēti ziedi.

Tikai laikus izdomā, kā šos biezumus savākt, lai tie neaizsprostotu noteci. Tāpēc labāk tomēr tos liec audekla maisiņā vai zeķē. Pēc siltās peldes palutini ādu ar krēmu vai eļļu, tas palīdzēs ādai uzturēt ilgstošu labsajūtu.

Izmēģini: pievieno vannas ūdenim 2 kg jūras sāls, ko vari papildināt ar pāris pilieniem skuju koku ēteriskās eļļas. Kāp vannā, aizver acis, baudi jūras ūdens peldi un ļaujies sapņiem par vasaru un sauli.