foto: Courtesy of NIKE/MEGA / Vida Press
Sporta apģērbu gigants "Nike" prezentē pirmo hidžāba peldkostīmu līniju
2019. gada 24. decembris, 06:34

Sporta apģērbu gigants "Nike" prezentē pirmo hidžāba peldkostīmu līniju

Marika Džule

Jauns.lv

Kad pirms diviem gadiem "Nike" radīja savu hidžāba profesionālo sporta apģērbu kolekciju "Nike Pro Hijab", tas izraisīja milzīgus panākumus un atsaucību visā pasaulē. Zīmols turpina iesākto uzvaras gājienu, un jau 2020. gada 1. februārī pie pircējiem nonāks pati pirmā hidžāba sporta peldkostīmu kolekcija - "Victory Swim" ("Uzvaras peldējums"), vēstī Independent.co.uk.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Nike" pārstāvji dara zināmu, ka šī kolekcija veidota, par iedvesmu ņemot sieviešu vēlmi pēc komforta peldēšanas laikā. Hidžāba tipa peldēšanas tērpam ir jānodrošina ķermeņa pilnīgs nosegums, neiespaidojot rezultātu, sniegumu vai sievietes labsajūtu sporta aktivitātes laikā.

foto: Courtesy of NIKE/MEGA / Vida Press

"The Independent" izsakās: “Esošie līdzīgie produkti nespēj nodrošināt ne pilnīgu sievietes ķermeņa pārklājumu, ne izcilu funkcionalitāti. Sportā atlētēm svarīgākais ir domāt par personīgo rezultātu, nevis lieku reizi cīnīties ar apģērba neērtumu, smagumu vai satraucošām domām par to, vai hidžābs intensīva peldējuma laikā neatsedz to, kam jāpaliek nosegtam.”

“Victory Swim” peldkostīma komplekts sastāv no trim daļām - tunikas tipa augšdaļas, kurā integrēts sporta krūšturis, peldēšanas legingiem un pilnībā nosedzošas, piegulošas galvassegas - hidžāba. 

foto: Courtesy of NIKE/MEGA / Vida Press

Katrs izstrādājums veidots no viegla, ātri žūstoša materiāla, kurš papildus nodrošina pilnu ķermeņa aizsardzību no ultravioletajiem saules stariem.

foto: Courtesy of NIKE/MEGA / Vida Press

Balstoties uz "Nike" teikto, hidžāba galvassega ir ar iestrādātu, īpaši veidotu tīkliņu, kurš nodrošina matu savākšanas funkciju un notur tos vietā, pat pie ļoti intensīvas ūdens pretestības.

Apvienoto Arābu Emirātu daiļslidotāja Zahra Lari bija pirmā, kura uzsāka hidžāba valkāšanu savā sporta disciplīnā. Lai fiziski sagatavotos sacensībām, sportiste savos treniņos daudz peld.

foto: Courtesy of NIKE/MEGA / Vida Press

Pēc "Nike" jaunās peldkostīmu līnijas testēšanas Zahra Lari saka: “Apģērbs vairs nedod man lieku papildu noslodzi un smagumu, es tagad spēju peldēt labāk. Tas ir pilnīgi citāds, salīdzinot ar tiem, kurus esmu iepriekš izmantojusi. Man ir sajūta, ka varu to valkāt pārliecinoši bez satraukuma.”

foto: Courtesy of NIKE/MEGA / Vida Press

"Nike" radošā direktore Marta Mūra (Martha Moora): “Mēs esam sajūsmināti un gandarīti, ka iedvesmojam arvien vairāk sieviešu redzēt sevi sportā, domājot radoši un iekļaujoši!”

“Victory Swim” peldēšanas tērpus būs iespējams iegādāties "Nike" Londonas un tiešsaistes veikalos, sākot no 2020. gada 1. februāra.

"Nike" izveido pirmo hidžāba peldkostīmu līniju

2020. gada 1. februārī dienasgaismu Londonas veikalos ieraudzīs pirmā profesionālā hidžaba peldkostīmu līnija "Victory Swim" ("Uzvaras peldējums").

gallery icon
14

Ledus princese hidžābā daiļslidotāja Zahra Lari

Apvienoto Arābu Emirātu daiļslidotāja Zahra Lari ir iemesls, kāpēc šo sporta veidu iepazīst arī Arābu pasaule.

gallery icon
44

Halima Eidena - supermodele, kura uz mēles iziet hidžabā

gallery icon
43
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas