2019. gada 11. decembris, 05:52

Ar tīrību sevi neapgrūtina: slavenas sievietes, kurām nepatīk mazgāt matus

Anita Sedliņa

Jauns.lv

Ne visas slavenības ir perfekcionistes, un arī viņas mēdz būt slinkas un izdomāt attaisnojumus, kāpēc matus katru dienu nemazgāt.

Matu ieveidošanas pamācības

TV šovu zvaigzne, uzņēmēja Kima Kardašjana-Vesta attieksmē pret saviem matiem ir pavirša – viņa tos mazgā tikai divas reizes nedēļā un pat ieveido atbilstoši matu netīrības stāvoklim.

„Lai nesausinātu matus, es tos mazgāju tikai divas reizes nedēļā. Pēc mazgāšanas mati ir skaisti ieveidoti, nākamajā dienā veidoju nedaudz nekārtīgu frizūru, trešajā dienā iztaisnoju, bet ceturtajā – saņemu gludā zirgastē. Un tad jau ir pienākusi matu mazgāšanas reize – piektā diena,” ir atklāta Kima.

foto: PA Wire/PA Images
Kima Kardašjana.

Cope un zirgaste

Arī supermodele Džidži Hadida ir viena no tām, kas uzskata, ka pārlieku bieža matu mazgāšana tos sausina. „Manu veselīgo matu noslēpums ir reta to mazgāšana,” paziņojusi viņa un atklājusi veidus, kā „sadzīvot” ar taukainiem matiem: „Veidoju copes pakauša lejasdaļā ar brīvi krītošām šķipsnām pie sejas. Vai augsto, gludo zirgasti, kas izskatās speciāli ar eļļu apstrādāta, nevis netīra.”

foto: AP/Scanpix
Džidži Hadida.

Tikai ne šampūns!

„Es matus mazgāju tikai ar ūdeni. Vakarnakt, pirmo reizi pa diviem mēnešiem, es tos izmazgāju ar šampūnu,” paziņojusi mūziķe Adele. Viņasprāt, šampūns neļauj matiem iegūt viņai vēlamo apjomu, tāpēc mazgāšanas līdzekļa vietā viņa tos skalo ar sodas ūdeni.

foto: AFP/Scanpix
Adele.

Matu mokas

Aktrise Amanda Seifrīda matus mazgā reizi nedēļā un par savu skaisto matu noslēpumu pasakās sausajiem šampūniem:

„Nemoku matus ar šampūniem, tāpēc tos mazgāju reti. Bet bez sausajiem šampūniem dzīvot nespēju, īpaši Kevin Murphy ražotajiem.”

foto: REUTERS/SCANPIX
Amanda Seifrīda.

Reize divās nedēļās

Mūziķe Lorde, kas var lepoties ar viļņotiem un „nepaklausīgiem” matiem, to retu kopšanu uzskata par obligātu: „Mani mati ir mežonīgi, un ko var darīt, lai tos savaldītu? Mazgāt tikai reizi divās nedēļās!”

foto: Jackson Lee / SplashNews.com/ Vida Press
Lorde.

Sausais šampūns, cepure vai parūka

Mūziķes Džesikas Simpsones frizieris Kens Peivs atklājis, ka Džesika savus biezos, blondos matus mazgā tikai 2–3 reizes mēnesī! Cīņā pret netīrību viņa ķeras ar sausajiem šampūniem, cepurēm un mākslīgajiem matiem.

foto: DDNY/Broadimage
Džesika Simpsone.

Supermati

Pagājušā gadsimta 90. gadu supermodele Sindija Krauforde, kurai vairs nav tik bieži jāpozē fotogrāfiem, līdz ar „pensionēšanos” sevi ar matu tīrību neapgrūtina: „Tagad es matus mazgāju tikai divas trīs reizes nedēļā. Esmu apguvusi trikus, kā tiem, arī netīriem esot, likt izskatīties labi, un uzskatu, ka nav jēgas matus atbrīvot no eļļām un pēc tam atkal ar tām bagātināt.” Kopš pieņēmusi šādu tīrības lēmumu, viņas mati esot kļuvuši daudz spēcīgāki.

foto: Gilbert Flores/Broadimage
Sindija Krauforde.

Eļļa + eļļa

„Tikai nenosodiet mani! Matus mazgāju reizi nedēļā, un, dušā esot, tos tikai izskaloju. Nedēļas nogalēs matos ieklāju kokosriekstu eļļu, atglaužu copē uz aizmuguri un tā staigāju divas dienas,” savu īpatnējo matu kopšanas metodi skaidrojusi sabiedrības dāma Nikola Ričija.

foto: Dean McDonald/Broadimage
Nikola Ričija.