foto: Shutterstock
Efektīvi paņēmieni, kas palīdz aizgaiņāt nogurumu un stresu darbavietā
2019. gada 9. septembris, 15:14

Efektīvi paņēmieni, kas palīdz aizgaiņāt nogurumu un stresu darbavietā

"100 Labi Padomi"

Šie vienkāršie paņēmieni palīdzēs atkal justies mundrākiem.

■ Ilgi sēžot pie rakstāmgalda vai datora, kādā brīdī gluži neviļus ar plaukstām kārtīgi paberzējam pieri, deniņus un varbūt pat visu seju. Tāda rīcība ir dabiska un pat nepieciešama, jo palīdz atgūties, aizgaiņāt nogurumu, nervozitāti, atjaunot enerģiju un acu spožumu.

Nemaz nevajag berzēt visu seju – pietiek, ja abu roku rādītājpirkstu galiņus piespiež pie vaigu kauliem, tieši zem acīm. Vēlams turēt pirkstus, piespiestus sejai, apmēram minūti, turklāt tā, lai rodas pat mazliet netīkama sajūta. Tad uz desmit sekundēm palaiž pirkstus vaļā. Pēc tam atkārto vēl kādas pāris reizes.

■ Mūsu labsajūtu ārkārtīgi ietekmē dažādas smaržas. Pat cilvēki, kas apgalvo, ka uz viņiem tās nekādu iespaidu neatstāj, bieži vien rīkojas šādi vai citādi tieši smaržu ietekmē, taču paši to varbūt nemaz neapzinās. Tāpēc darbavietā vai jebkur citur, kur mēdz gadīties stresa situācijas, ieteicams turēt pa rokai ēteriskās eļļas, kuras patīk un palīdz atgūt labu noskaņojumu.

■ Darbavietā, piemēram, pie rakstāmgalda, neuzkrītoši un nemanāmi var veikt dažus vingrinājumus, ko pārējie darbabiedri pat nepamanīs. Vispirms jānoauj kurpes un jāpievelk pirkstgali cieši pie pēdām, it kā ar tiem vēlētos kaut ko satvert. Pirkstus tur pievilktus apmēram 20 sekundes. Vienlaikus dziļi ieelpo un pēc tam izelpojot atslābina pirkstus. Šīs paņēmiens labi palīdz gadījumos, kad uzmācas iekšējs saspringums.