foto: Shutterstock
Bijusī juvelierveikala pārdevēja atklāj, kāpēc briljanti vairs nav meiteņu labākie draugi
Briljantu pielūgšana sākās kā ģeniāla reklāmas kampaņa 20. gadsimta 40. gados, taču - ko briljanti ir patiesībā vērti?
2019. gada 6. jūlijs, 19:30

Bijusī juvelierveikala pārdevēja atklāj, kāpēc briljanti vairs nav meiteņu labākie draugi

Jauns.lv

"Briljanti ir meiteņu labākie draugi," teica ikoniskā Merilina Monro. Taču izskatās, ka mūsdienu mileniāļi un mileniāles briljantu vietā labāk priekšroku dod pilnam ledusskapim un samaksātiem rēķiniem. Kaut arī daudzi mēdz vainot Y paaudzi, ka tā iznīcina vienu industriju pēc otras, briljantu gadījumā tas ir pilnībā saprotams.

Pētījumi liecina, ka mileniāļi sliecas precēties vēlāk nekā viņu vecāki un vecvecāki un par prioritātēm izvirza finanses un ētiskās problēmas, kuras ar ko diemžēl saskaras vairākas industrijas.

Briljantu pielūgšana sākās kā ģeniāla reklāmas kampaņa 20. gadsimta 40. gados, taču - ko briljanti ir patiesībā vērti?

Portāls Boredpanda.com citē bijušo juvelierveikala pārdevēju ar pseidonīmu ariaste, kura atklāj, kā neļauties briljantu maldiem. 

"Padoms no juvelierizstrādājumu veikala "Jared" bijušās pārdevējas: vai gribat baltu spīdīgu akmeni, kurš parastai acij izskatīsies pēc briljanta, bet maksās kā vakariņas diviem?Izvēlieties balto safīru. Laboratorijās tos audzē par smieklīgi mazu pašizmaksu, tāpēc 1 vai 2 karātu balto safīru varat dabūt par 30-80 dolāriem. Akmeni varat dabūt, cik vien lielu vēlaties.

Perfekti caurskatāmu, pilnīgi nevainojamu, un neviens nepamanīs atšķirību no īsta briljanta, pat ja viņš būtu šīs jomas profesionālis."    

foto: Shutterstock

"Tā kā safīrs ir otrs cietākais akmens pēc briljanta, tas ir ļoti izturīgs, un ir ļoti maza varbūtība, ka tas ieplaisās vai tiks citādi sabojāts. Izvēlieties sudraba gredzenu ar balto safīru - un viss kopā maksās līdz 200 dolāriem, pat ja izvēlēsieties grezno variantu ar papildu dārgakmeņiem. Protams, safīrus varat atrast dažādās krāsās - ja negribat parasto balto, izvēle patiešām ir. Baltais safīrs un sudrabs - trūcīgās Y paaudzes pārstāvju saderināšanās gredzens."