foto: Van Tine Dennis/Sipa USA/ Vida Press
Prestižā žurnāla "Sports Illustrated" vākam pirmo reizi pozē musulmaņu modele burkini
Halima Eidena.
2019. gada 1. maijs, 06:04

Prestižā žurnāla "Sports Illustrated" vākam pirmo reizi pozē musulmaņu modele burkini

Jauns.lv

Spītējot stereotipiem, musulmaniete Halima Eidena kļuvusi par pirmo modeli, kura žurnāla "Sports Illustrated" vākam ir pozējusi hidžabā un burkini. Burkini - tas ir apģērba gabals, daļēji peldkostīms un daļēji visu ķermeni nosedzoša burka, kuru musulmanietes valkā kā peldkostīmu.

"Ir daudz musulmaņu sieviešu, kuras nenovērtē sevi un uzskata, ka neatbilst sabiedrības skaistuma standartiem. Vēlos viņām visām pateikt, ka būt atšķirīgai - tas nav nekas apkaunojošs. Drīzāk otrādi - tas arī ir patiesais skaistums," saka Halima.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"

Halima ir somāliešu izcelsmes meitene, bērnību pavadījusi Kenijas bēgļu nometnē. Septiņu gadu vecumā viņa kopā ar vecākiem pārcēlās uz ASV.

"Augot ASV, es nekad te nejutos kā savējā. Šķirstot populāros glancētos žurnālus, es nekad te neredzēju nevienu fotogrāfiju ar sievietēm musulmaņu apģērbā," vēl 2016. gadā Eidena sacīja CNN. Tajā laikā jau viņa presē parādījās kā pirmā sieviete, kas ASV skaistumkonkursā piedalījās, uzposusies hidžabā.

Šī nav pirmā reize, kad Halima lauž sabiedrības standartus. Martā viņa bija viena no trim "Vogue Arabia" zvaigznēm, kas žurnāla vākam pozēja hidžabos.

Halima Eidena - supermodele, kura uz mēles iziet hidžabā

gallery icon
43

Ņujorkas modes nedēļā pirmo reizi demonstrē hidžabus

Indonēzijā dzimusī musulmaņu modes dizainere Anješa Hasibuana kļuvusi par pirmo modes mākslinieci, kuras tērpu kolekcija ar hidžabiem demonstrēta Ņujorkas Modes ...

gallery icon
44

Ledus princese hidžābā daiļslidotāja Zahra Lari

Apvienoto Arābu Emirātu daiļslidotāja Zahra Lari ir iemesls, kāpēc šo sporta veidu iepazīst arī Arābu pasaule.

gallery icon
44

Dizaineri piedāvā hidžabus Indonēzijas modes nedēļā

Indonēzijas modes nedēļā Džakartā dizaineri suminājuši vietējās tradīcijas un modi, piedāvājot krāšņas hidžabu kolekcijas.

gallery icon
23