foto: LETA
Trikotāžas apģērbu zīmols "Vaide": orientēšanās uz vietējo tirgu nav devusi rezultātus
2018. gada 15. decembris, 11:49

Trikotāžas apģērbu zīmols "Vaide": orientēšanās uz vietējo tirgu nav devusi rezultātus

Jauns.lv / LETA

Trikotāžas izstrādājumu ražotājai SIA "Vaide" šonedēļ piemērots nodrošinājums, liecina "Firmas.lv" informācija.

Ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes lēmumu kompānijai piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Uzņēmumu reģistra Komercķīlu reģistrā.

Pēc VID datiem, "Vaides" nodokļu parāds šā gada novembrī bija 131 584 eiro.

Jau ziņots, ka "Vaide" pagājušajā gadā strādāja ar 2,065 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,3% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī cieta zaudējumus 1,045 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā apgrozījuma samazinājums skaidrots ar vispārējo situāciju valsts ekonomikā un pasaulē, īpaši uzsverot negatīvās attīstības tendences Krievijas un Ukrainas tirgos. Savukārt zaudējumi radušies, atzīstot un norakstot bezcerīgo debitoru parādus.

Vienlaikus kompānijas vadība informē, ka uzņēmumā pērn veikta izdevumu optimizācija, veiktas pārrunas ar audumu piegādātājiem labāku nosacījumu piešķiršanai, kā arī pilnveidotas kolekcijas Eiropas un Skandināvijas tirgum.

Vadības ziņojumā arī norādīts, ka pārorientēšanās uz vietējo tirgu nav devusi gaidīto rezultātu, tāpēc "Vaide" plāno turpināt attīstību Eiropas un Skandināvijas tirgū. Tāpat uzņēmums turpinās attīstīt ārpakalpojumu sniegšanu citiem ražotājiem, ražojot to produkciju.

2016.gadā "Vaide" strādāja ar 2,303 miljonu eiro apgrozījumu un guva 30 970 eiro peļņu.

"Vaide" reģistrēta 1993.gadā. "Vaide" pieder Igoram Obodovam (50%) un Vladimiram Gornikam (50%), uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 643 832 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Tēmas