foto: Shutterstock
Laiks atbrīvoties no liekā. Apskatām jaunākās tehnoloģijas, kā tievēt mūsdienīgi
Skaidrojam, kā notievēt efektīvāk un kādas inovatīvas procedūras piedāvā skaistumkopšanas saloni.
2018. gada 8. jūnijs, 08:03

Laiks atbrīvoties no liekā. Apskatām jaunākās tehnoloģijas, kā tievēt mūsdienīgi

Una Ulme

Pastaiga

Ķermeņa korekcijas tēma aktualizējas katru pavasari, jo šis ir brīdis, kad kopā ar biezajām drēbēm vēlamies atbrīvoties arī no liekajiem tauciņiem. Skaidrojam, kā to izdarīt efektīvāk un kādas inovatīvas procedūras piedāvā skaistumkopšanas saloni. Konsultē Guna Havensone, ķermeņa estētikas speciāliste, ārste – uztura speciāliste.

Kad pārkāpta sarkanā līnija

Svara svārstības viena apģērba izmēra ietvaros, kas ir aptuveni pieci kilogrami, ir normāla parādība. Veselīgāks uzturs, sporta zāle un masāžas ar to ātri vien tiks galā. Taču problēmas sākas tad, kad šī sarkanā līnija tiek pārkāpta un iepriekš minētais vairs nepalīdz. Jo ilgāku laiku nekas nav ticis darīts lietas labā, jo grūtāk to būs atrisināt.

Tas tādēļ, ka traucēta vielmaiņas procesa dēļ taukšūnas uzblīst (to apjoms var pieaugt līdz pat 100 reizēm) un ap tām izveidojas ciets, neelastīgs apvalks. Taukšūnā ieslēgtie toksīni veido zem ādas biezu, nevienmērīgu audu zonu, ko mēs dēvējam par celulītu. Tad centieni dzīvot aktīvāk un veselīgāk gaidīto rezultātu var nesniegt, jo katra stingrā taukšūna ir jāpāršķeļ un jāizvada no organisma, kam nepieciešamas atbilstošas ķermeņa procedūras. 

foto: Shutterstock

Kā atbrīvoties no sārņiem

Uzsākot tievēšanas procesu, ieteicams sākt ar limfas stimulēšanu, jo tieši limfātiskā sistēma izvada no organisma uzkrātos atkritumus. Starp citu, atšķirībā no asinsrites limfas kustība ir pasīva. Tā ir saistīta ar elpošanu un mūsu ķermeņa kustībām. Neveselīgs dzīvesveids un nepietiekamas fiziskās aktivitātes piesārņo limfu – tas izpaužas ne tikai liekajos kilogramos, bet arī kā nogurums, tūska, nepatīkams mutes un ķermeņa aromāts, biežas saaukstēšanās, izsitumi, dažādas ginekoloģiska rakstura problēmas. Tāpēc limfa ir jāiekustina.

Tikai tā iespējams atbrīvoties no toksīniem, kas mūs vārda vistiešākajā nozīmē indē. Vienkāršākais veids – limfodrenāžas masāža. Estētiskajā medicīnā izmanto kā mehānisko, tā manuālo limfodrenāžu, kas atšķiras no citām masāžas tehnikām. Tā nav spēcīga, ir lēna, virzīta pa limfas plūsmas līnijām. Lai nenospiestu limfvadus, masāžas laikā muskuļus nevis mīca, bet drīzāk glauda.

Masējot tiek nodrošināta limfmezglu atvēršana un paātrināta limfas attece, kas pēc mikrocirkulācijas uzlabošanas palīdz izvadīt lieko šķidrumu, atslogojot problemātiskās zonas un organismu kopumā. Savukārt mehānisko limfodrenāžu veic ar aparāttehnoloģijām, un kombinācijā ar citām metodēm tā kalpo par pamata terapiju, uzsākot ķermeņa korekciju vai pretcelulīta terapiju. Ļoti efektīvi ir arī tā dēvētie masāžas ruļļi, kas vienlaikus ar limfas aktivizēšanu stiprina ādu.

Sviestmaizes princips

Lielākā kļūda, ko mēs mēdzam pieļaut, sākot uztraukties par lieko svaru, ir dažādu nepārdomātu diētu uzsākšana. Pirmkārt, ar to vien nepietiks, lai likvidētu taukšūnas. Otrkārt, ne vienmēr tas, kas ārēji izskatās pēc celulīta, ir saistīts ar tauku uzkrājumiem.

“Bieži vien kroka vēdera lejasdaļā, virs ceļgaliem un augšdelmos veidojas gravitācijas ietekmē. Ja pārāk aizrausies ar diētām un sporta zāli, šie centieni dos nevis rezultātu, bet pretējo efektu. Tas pats attiecas uz augšstilbiem, kur novērojama celulīta problēma. Ja šis celulīts ir vairāk mīksts, tas saistīts nevis ar taukaudiem, bet novecošanas procesiem, kā rezultātā samazinās ādas elastība,” skaidro Guna Havensone.

Tāpēc jāņem vērā, ka ieradumu maiņa ir apsveicama, tomēr diagnozi un ārstēšanu vislabāk noteikts speciālists. Tā kā uzsākot tievēšanu ir jātiek galā ar vairākiem uzdevumiem, aktuāla ir kompleksa pieeja. Tas nozīmē, ka viena metode tiek izmantota taukaudu šķelšanai, cita – ādas stiprināšana, vēl cita – toksīnu izvadei.

“To dēvē par sviestmaizes principu: problēmu risinām kārtu pa kārtai, vispirms iedarbojoties uz dziļākiem audiem, tad pievienojam metodes, kas strādā ādas virsējā kārtā,” ārste paskaidro. Vēl jāatzīmē, ka ķermeņa pamatformu veido muskuļi, un tehnoloģijas var pievilkt ādu, bet, ja muskuļu nebūs, estētiskais rezultāts nebūs tik labs, kā varētu vēlēties. Tāpēc procedūra nav brīnumnūjiņa, kas atrisinās visas problēmas, un pašiem jāseko līdzi kā uzturam, tā fiziskajām aktivitātēm.

Krēms kā punkts uz i

Ja reiz esi saņēmusies šajā pavasarī ieguldīt laiku un līdzekļus slaidākas figūras iegūšanā, der atcerēties par profilaktiskiem pasākumiem. Viens kampaņveida pasākums nedos rezultātu ilgtermiņā. Lai arī procedūru laikā iznīcinātās taukšūnas neatjaunojas, tas nenozīmē, ka problēma atrisināta uz visiem laikiem. Tāpēc ļoti liela nozīmē jāpievērš kā ikdienas ēšanas paradumiem, tā uzturošām procedūrām un kustībām. Jo vairāk gadu, jo lēnāka vielmaiņa un lielāks darbs jāiegulda tās stimulēšanā.

Toties šis darbs nebūs veltīgs, jo profilakse jebkurā gadījumā būs lētāka un prasīs mazāk pūļu nekā cīnīšanās ar sekām. Attiecībā uz kosmētiku, kas paredzēta ķermeņa korekcijai, jāsaprot, ka tikai ar to vien jūtamu rezultātu nesasniegsi. Šie produkti ir palīgi, kas pastiprina procedūras vai sporta nodarbības efektu, piemēram, uzlabojot asinsriti vai veicinot drenāžu.

Arī taukus šķeļošus produktus labāk lietot pēc masāžas, pīlinga, pirts vai sporta nodarbības. Tad krēma, seruma vai želejas aktīvās vielas nonāks tur, kur paredzēts, un labāk pildīs savus uzdevumus. Notievēšanas produktu segmentā jaunākā aktualitāte ir dažādi termo plāksteri, kas pakāpeniski atbrīvo aktīvās vielas un nodrošina to labāku absorbēšanos.

Jaunākās tehnoloģijas figūras korekcijai

Ultraskaņas iekārta Ultra Shape Power

Kādas problēmas risina? Lokāli tauku nogulsnējumi atsevišķās problēmzonās, kur citas metodes (diēta, sports, masāžas) nav devušas gaidīto rezultātu.

foto: Publicitātes foto

Ar ko izceļas? Vēl pirms kāda laika šāda veida problēmas izplatītākais risinājums bija kavitācija, taču šobrīd to jau var uzskatīt par pagātni. Pirmais zinātniski un klīniski pierādītais neinvazīvais risinājums zemādas blīvo tauku šķelšanai ir procedūra ar Ultra Shape iekārtu. Ar to iespējams panākt plastiskai ķirurģijai (liposakcijai) līdzvērtīgu rezultātu. Procedūras laikā taukšūnas tiek likvidētas, un šie iznīcinātie zemādas tauki neatjaunojas.

Procedūras norise. Procedūras laikā ultraskaņa fokusēti iedarbojas uz konkrēto problēmzonu, selektīvi iedarbojoties uz zemādas taukiem, neskarot blakus esošos audus. Ultraskaņas enerģija spēj mehāniski sašķelt taukšūnas apvalku līdz pat 2 cm dziļumā. Tā kā šajā gadījumā netiek izmantota ne karsēšana, ne saldēšana, metode ir absolūti nesāpīga un droša. Lai organisms labāk tiktu galā ar šlakvielām, pēc procedūras jāievēro virkne pasākumu, kas saistīti ar pietiekamu ūdens patēriņu un veselīgu uzturu. Procedūras ieteicamais kurss ir līdz trim reizēm, un to veic ne biežāk kā vienu vai divas reizes mēnesī – tik ilgs starplaiks nepieciešams, lai organisms pilnībā atbrīvotos no sašķelto taukšūnu gala produktiem. Starp citu, gados vecākiem cilvēkiem taukšūnas apvalks ir plānāks, tāpēc procedūra sniegs labāku rezultātu.

Cena no € 300.

Lutronic radiofrekvences iekārta enCurve

Kādas problēmas risina? Izteikts celulīts, ķermeņa aptaukošanās, zemādas tauku likvidēšana plašākā zonā.

foto: Publicitātes foto

Ar ko izceļas? Šī ir Latvijā pirmā bezkontakta iekārta, kurā izmanto īpašu, precīzi izvēlētas jaudas radiofrekvenci, kas neskar ādas virsējos slāņus. Nokļūstot uzreiz zemādas tauku slānī, tā uzkarsē taukšūnas līdz 45°C temperatūrai, sašķeļ un pēc tam izvada no organisma. Procedūra ir pilnībā automatizēta, un iekārta pati aprēķina nepieciešamo jaudas apmēru.

Procedūras norise. Iekārtas komplektācijā ir divu veidu aplikatori – lielāka izmēra vēderam, sēžas daļai un mugurai, mazāka – augšstilbiem un augšdelmiem. Tas dod iespēju apstrādāt plašāku laukumu, aptverot problēmzonu cirkulāri. Atkarībā no risināmās problēmas virs apstrādājamās vietas tiek novietots atbilstošs aplikators, un personalizētā pretestības sinhronizēšanas aplikācija (PISA) veic atbilstošus mērījumus.

Tādējādi tiek nodrošināta precīza audu sildīšana un faktiski izslēgta cilvēciskas kļūdas iespēja. Aplikators ir aprīkots ar gaisa režīmu, kas novērš jebkādu apdeguma risku. Tā kā procedūras laikā nav saskares ar ādu, kur atrodas nervi, karsēšana nav jūtama. Pacients aptuveni stundu it kā atpūšas, sajūta ir vienīgi viegli sildoša. Metode nerada diskomfortu, un pēc tās nav novērojami zilumi, apsārtums vai tūska. Tā kā apstrādājamais laukums ir lielāks, iedarbība nav tik spēcīga kā Ultra Shape iekārtai, tādēļ procedūru var veikt reizi nedēļā, līdz vēlamā rezultāta sasniegšanai (tam nepieciešamas aptuveni 6 procedūras).

Cena aptuveni € 60.

Elos iekārta Vela Shape III

Kādas problēmas risina? Stiprina ādu, atjauno tās elasticitāti. Efektīgi risina celulīta problēmas. Iesaka pēc lipolīzes, straujas svara zaudēšanas, dzemdībām. Rekomendē kombinēt ar taukus šķeļošām metodēm.

foto: Publicitātes foto

Ar ko izceļas? Šī ir jau trešā Vela Shape iekārtas paaudze, kas tiek uzskatīta par inovatīvāko estētiskās medicīnas tehnoloģiju tieši ādas elasticitātes atjaunošanai. Tā apvieno vairākas tehnoloģijas – vakuumu, infrasarkano starojumu (IF), radiofrekvences (RF) enerģiju, kā arī mehānisko masāžu. Šāda kombinācija ļauj vienlaikus likvidēt virspusējo tauku rezerves un nostiprināt ādu.

Procedūras norise. Ar aplikatoru, kurš aprīkots ar vakuumsūkni un masāžas veltnīšiem, apstrādā izvēlēto problēmzonu, līdz ādas virsējā kārta ir uzkarsēta līdz 43°C temperatūrai. Sajūta nav dedzinoša un diskomfortu nerada. Inovatīvā iekārta pati aprēķina nepieciešamo enerģijas daudzumu atbilstoši ādas un audu pretestībai. Pateicoties vakuumam, tiek nodrošināta ciešāka apstrādājamās zonas un siltuma avota mijiedarbība.

Savukārt masāžas veltnīšu mehāniskā iedarbība uzlabo mikrocirkulāciju un veicina limfas atteci. Kopumā procedūra uzlabo tauku šūnu vielmaiņu, ļauj atbrīvoties no liekā šķidrumā un nodrošina ādas liftingu. Pēc procedūras nelielu brīdi novērojams apsārtums, kas ātri pazūd. Nākamajā dienā iespējama neliela tūska. Procedūra ilgst aptuveni 40 minūtes, un tās efekts novērojams jau pēc pirmās reizes. Ieteicamais kurss ir aptuveni trīs reizes, vienu reizi mēnesī. Profilaktiski iesaka uzturošu procedūru reizi divos mēnešos.

Cena aptuveni € 90.

Produkti figūras korekcijai

Collistar modelējošie plāksteri problēmzonām Pach-Treatment

Pakāpeniski, aptuveni astoņu stundu garumā atbrīvo plāksterī iestrādātās aktīvās sastāvdaļas. Novērš taukaudu uzkrāšanos, stimulē mikrocirkulāciju, samazina apkārtmēru problēmzonās, uzlabo ādas tonusu un stingrību. € 49,99 (48 gab.).

foto: Publicitātes foto

Hollywood plāksteri ķermenim Body Firming Patches Perfect Belly

Pēc plāksteru uzklāšanas aktīvās vielas ātri absorbējas un veic divkāršu stimulējošu iedarbību – atvēsinošu un sildošu. Aktīvās vielas mitrina, baro, mīkstina, izlīdzina ādu un cīnās pret celulītu. € 7,99 (2 gab.).

foto: Publicitātes foto

Institut Esthederm serums tievēšanas aktivizēšanai Morpho Fitness

Balstoties uz izpēti par cukura metabolismu, seruma aktīvās vielas stimulē šūnas izmantot enerģiju, nevis to uzkrāt, tādējādi stimulējot novājēšanu un ierobežojot tauku uzkrāšanos. Īpaši efektīvs pēc sporta nodarbībām. € 42 (100 ml).

foto: Publicitātes foto

Shiseido kontūru uzlabojošais pretcelulīta krēms Super Slimming Reducer

Pateicoties īpašai aromakoloģijas tehnoloģijai, palīdz efektīvi šķelt un dedzināt taukšūnas. Uzlabo ādas mikrocirkulāciju, mazina celulīta pazīmes, tonizē ādu. Ar atvēsinošu efektu. € 74,99 (200 ml).

foto: Publicitātes foto

Algotherm slaidinošais serums Algosilhouette

Aktīvo vielu ekstrakti uzlabo asins mikrocirkulāciju ādā, palīdz samazināt ķermeņa apkārtmērus un nostiprina ādu. Sastāvā mentols, kas rada atvēsinošu sajūtu. Savienojumā ar fiziskām aktivitātēm iedarbība vairākkārt pastiprinās. € 25,70 (100 ml).

foto: Publicitātes foto

Mesoestetic apjomu samazinošais līdzeklis Bodyshock

Mazina lokālu tauku uzkrāšanos ķermeņa problēmzonās, kas visgrūtāk padodas pretcelulīta terapijai. Dedzina taukaudus, uzlabo asinsriti un vielmaiņas procesus organismā. Uzlabo ādas elastību. Ar sildošu efektu. € 57,95 (200 ml).

foto: Publicitātes foto

Eisenberg pretcelulīta līdzeklis Cryoform

Modelējošs un nostiprinošs līdzeklis ar pretnovecošanas iedarbību. Fitoekstrakti, kofeīns, kampars un eikalipts stimulē asins mikrocirkulāciju un tonizē ādu. Arī drenējoša iedarbība. € 77 (240 ml).

foto: Publicitātes foto

Tēmas