Šī modeļu aģentūra pieņem darbā tikai cilvēkus, kuri vecāki par 45 gadiem
foto: Instagram
61 gadu vecā modele Tatjana Ņekļudova.
2018. gada 2. februārī, 06:01

Šī modeļu aģentūra pieņem darbā tikai cilvēkus, kuri vecāki par 45 gadiem

Kasjauns.lv

Modeļi, kuri vecāki par 45 gadiem, eleganti pozē uz žurnālu vākiem un piedalās modeļu atlasēs. Šādas iespējas viņiem sniedz modeļu aģentūra no Krievijas.

Krievu fotogrāfa Igora Gavara radītajā modeļu aģentūrā "Oldushka" strādā 20 modeļi, kuru vecums ir no 45 līdz 86 gadiem. Kā ziņo ārvalstu mediji, patlaban šī aģentūra nopietni paplašinās un tagad jau darbojas Maskavā, Sanktpēterburgā, Čeļabinskā un Omskā.

Aģentūras modeļi saņem pasūtījumus no dažādiem fotogrāfiem, modes žurnāliem un zīmoliem. Dažiem modeļiem brieduma gados jau bijusi izdevība pozēt tādiem žurnāliem kā "Glamour", "InStyle" un "Numero".

Šī aģentūra ne tikai lauž modes industrijas stereotipus, bet arī pielāgojas Eiropas arvien vairāk novecojošās sabiedrības vajadzībām. 

Viens no nedaudzajiem modeļiem vīriešiem ir Sergejs no Sanktpēterburgas. Līgums ar viņu ticis parakstīts tāpēc, ka, pēc aģentūras īpašnieka teiktā, "viņš izskatās vecāks, nekā patiesībā ir".

Intervijā BBC aģentūras vadītājs atzīst, ka brieduma gadu cilvēki reklāmās vēlas redzēt sava gadagājuma ļaudis, nevis jauniešus, kuru izskatu viņiem nekad neizdosies iegūt.

Nav noslēpums, ka cilvēku dzīves ilgums vairākās valstīs ir pieaudzis. Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, vidējais dzīves ilgums Lielbritānijā ir 79 gadi vīriešiem un 83 - sievietēm. Apvienotajā Karalistē 18% iedzīvotāju patlaban ir vecāki par 65 gadiem, liecina 2017. gada statistikas dati.

63 gadus vecā Venēra

61 gadu vecā Tatjana

62 gadus vecā Valentīna

72 gadus vecā Olga

46 gadus vecais Sergejs

73 gadus vecais Viktors