foto: Vida Press
Atklājas līdz šim nezināmi fakti par hercogienes Ketrīnas saderināšanās gredzenu
Princis Viljams saderināšanās dienā savai līgavai Keitai Midltonei pasniedza saderināšanās gredzenu, kas reiz piederēja viņa mammai princesei Diānai.
2017. gada 1. novembris, 15:02

Atklājas līdz šim nezināmi fakti par hercogienes Ketrīnas saderināšanās gredzenu

Kasjauns.lv

To zina teju visi, ka princis Viljams savai izredzētajai Keitai Midltonei pasniedza saderināšanās gredzenu, kas reiz piederēja viņa mammai princesei Diānai, ko viņai saderinoties bija dāvājis Viljama tēvs princis Čārlzs. Taču šim gredzenam izrādās ir vēl senāka vēsture, par kuru līdz šim daudzi pat nenojauta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šim greznajam 12 karātu safīra un briljantiem rotātajam gredzenam, kura vērtība noteikta aptuveni 50 000 ASV dolāru vērtībā, patiesībā ir ļoti sena vēsture.

foto: Vida Press
Atklājas līdz šim nedzirdēti fakti par saderināšanās gredzenu, ko princis Viljams 2010. gadā pasniedza Ketrīnai.

Princis Čārlzs un princese Diāna šo saderināšanās gredzenu izvēlējās pie karaļnama oficiālā juveliera, zīmola „Garrard”, 1981. gada februārī. Lai gan parasti karaliskajā ģimenē saderināšanās gredzenus darināja pēc pasūtījuma, šis Ceilonas zilā safīra gredzens bija daļa no juvelieru zīmola „Garrard” kolekcijas.

foto: Vida Press
Princis Čārlzs un princese Diāna saderināšanās dienā 1981. gadā. Runā, ka Čārlzs šādu gredzenu izvēlējies mammas brošiņas iespaidā. Arī tā ir darināta no liela safīra, ko ieskauj mazāki briljanti.
foto: Vida Press

Vēl kāds interesants fakts. Tā vien šķiet, ka saderināšanās gredzenam princis Čārlzs bija iedvesmojies no kādas senas ģimenes relikvijas: safīra un briljantu piespraudes, kas savulaik piederējusi karalienei Viktorijai.

foto: Vida Press
Saderināšanās gredzena izvēlei princis Čārlzs savulaik iedvesmojies no brošiņas, ko bieži nēsāja viņa mamma karaliene Elizabete II. Piespraudīte bija darināta no liela safīra, ko ieskauj mazāki briljanti. Šo rotaslietu Viņas Majestāte šad tad piesprauž aizvien, arī pērn, kad apmeklēja zirgu skriešanās sacīkstes Askotā.

1840. gadā princis Alberts pasūtījis juvelierim izstrādāt piespraudi viņa topošajai līgavai karalienei Viktorijai.

Daudzus gadus vēlāk šī piespraude nonāca karalienes Elizabetes II īpašumā un Viņas Majestāte ar to bieži rotājas līdz šai baltai dienai.

Karalienes Elizabetes II safīra piespraude ar briljantiem

Karalienes Elizabetes II safīra piespraude ar briljantiem.

gallery icon
9

Nesenā intervijā ar modes žurnālu „Vogue” zīmola „Garrard” radošā direktore Sāra Prentisa atklāja: „Runā, ka Čārlzam jau bijusi ļoti skaidra vīzija, ko viņš vēlas, kad princis ieradies „Garrard” salonā, lai iegādātos gredzenu princesei Diānai. Beigu beigās viņš izvēlējās briljantu ieskautu safīra gredzenu līgavai, bet vēlāk princis Viljams to saderināšanās dienā pasniedza Kembridžas hercogienei.”

Pēc princeses Diānas traģiskās nāves gredzenu vispirms nodeva viņas jaunākā dēla prinča Harija pārziņā, taču viņš to atdeva vecākajam brālim.