foto: Facebook.com
Populārā juriste Sandra Sondore Kukule pārsteidz ar ļoti vasarīgiem foto
46 gadus vecā juriste Sandra Sondore Kukule šajā vasarā.
2017. gada 21. jūnijs, 06:49

Populārā juriste Sandra Sondore Kukule pārsteidz ar ļoti vasarīgiem foto

Kasjauns.lv

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča padomniece, prezidentu Vairas Vīķes-Freibergas un Valda Zatlera bijusī padomniece, juriste Sandra Sondore Kukule, kura savulaik pat gozējusies žurnāla “Playboy” lapās, publiskojusi foto, kur viņa redzama peldkostīmā upes krastā.

Ar šādiem foto sociālajos tīklos dalās populārā juriste Sandra Sondore Kukule

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča padomniece, prezidentu Vairas Vīķes-Freibergas un Valda Zatlera bijusī padomniece, juriste Sandra Sondore Kukule.

gallery icon
8

46 gadus vecā juriste un politiķe savā profilā sociālajā saziņas tīklā facebook.com publiskotajās fotogrāfijās izskatās patiešām daiļa. Un ne velti viņa savulaik piedalījusies skaistumkonkursos – Sandra Sondore Kukule 1998. gada skaistumkonkursā "Misis Latvija" pat ieguva titulu "Skatītāju simpātija".

1999. gadā kļuva par Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas padomnieci, bet pēc Vīķes-Freibergas prezidenta amata termiņa beigām kļuva par nākamā prezidenta Valda Zatlera padomnieci likumdošanas jautājumos. 2011. gadā Sandra Sondore Kukule bija viena no Zatlera Reformu partijas dibinātājām, kļuva par vienu no partijas valdes loceklēm, bet 2011. gada beigās kļuva par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča padomnieci.

2016. gadā Sandra Sondore Kukule paziņoja par šķiršanos no vīra, kādreizējā Rīgas domes preses sekretāra, uzņēmēja Guntara Kukula. Bet, lūk ko par šo pāri 2011. gadā rakstīja žurnāls “Kas Jauns”.

Kukulu pāris smejot noliedz šķiršanos

Gan Valda Zatlera līdzgaitniece, juriste Sandra Sondore–Kukule, gan viņas vīrs Gundars Kukuls strikti noliedz šķiršanos. Šarmantā juriste šīs nelabvēļu baumas pat salīdzina ar nacistu ideologa Gebelsa meliem.

Interneta portālos un dzeltenajā presē izskanējis, ka Sondore–Kukule pametusi vīru, kādreizējo Rīgas domes preses sekretāru Guntaru Kukulu, un pārcēlusies uz apsardzes firmas „TM Security” šefa, bijušā prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas miesassarga Mārtiņa Tenberga dzīvokli Rīgas centrā. Minētais uzņēmums ir cieši saistīts ar Zatlera Reformu partiju, daudzi tā darbinieki ir iestājušies partijā un ziedojuši naudu.

Ar vīru iepazinās, viltojot atzīmi fizikā

Interesanti, ka abi Kukuli 1989. gadā ir beiguši Rīgas 50. vidusskolu — tāpat kā Zatlers 26 gadus agrāk. Par skolas laiku ir jauks stāstiņš — kā Sandra iepazinās ar savu nākamo vīru.

Tas noticis jau pamatskolā. Meitene gribējusi fizikā uzlabot savas sekmes un uzzinājusi, ka paralēlklasē mācās zēns, kurš fantastiski labi atdarina skolotājas rokrakstu. Nedarbs paveikts organizētā grupā — skolasbiedri no skolotāju istabas atnesuši klases žurnālu, bet Sandra ar Guntaru satikās pirmā stāva garajā gaitenī pie loga. Kamēr uzticamākie klasesbiedri veidoja dabīgu dzīvo aizsegu, Guntars ielika paralēlklases meitenei kāroto atzīmi.

Skolotāja Nellija Dambe gan brīnījās, pa kuru laiku Sandra saņēmusi tik labu atzīmi, taču gala atzīmi viltojums neietekmēja. Tomēr šis notikums atstāja neizdzēšamas pēdas abu dzīvē — Sandra un Guntars jau vairāk nekā 20 gadu dzīvo laimīgā laulībā.

Vīrs uzdāvina Jaguar

Sondore–Kukule ir ne tikai gudra un zinoša juriste, bet arī dārga dzīvesveida piekritēja, par ko liecina pat viņas džinsi vien — fotografējoties žurnālam Ir, viņa ietērpās „Dsquared2” 400 eiro vērtās biksēs. Šā zīmola džinsus iecienījusi gan Madonna, gan dziedātājs un aktieris Džastins Timberleiks, un arī mūsu pašu futbolists Māris Verpakovskis.

Tas nepavisam nav lētākais Sondores–Kukules apģērba gabals — drīzāk no „demokrātiskā” gala. Viņa izvēlas dārgu zīmolu apģērbus, rotaslietas, aksesuārus — „Dolce & Gabbana” blūzīte, briljantiem rotāts gredzens, „Chanel” pērļu rota, dārgi kostīmiņi.

Izskatīgajai blondīnei šiks patika, strādājot arī Valsts prezidenta kancelejā. Žurnālisti 2002. gadā bija ievērojuši, ka viņa uz darbu brauc ar tolaik 20 000 vērtu ķiršsarkanu „Jaguar XK8”.

Vīra dāvana, skaidroja „pils juriste”. Guntars Kukuls toreiz bija tuvs Rīgas mēra Gundara Bojāra līdzgaitnieks — galvaspilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs. Atbilde uz jautājumu, vai nauda iekrāta iepriekš, strādājot reklāmas biznesā, tā arī palika noslēpuma plīvurā tīta. Šo auto 2004. gadā Kukulu ģimene pārdeva par 28 000 eiro. Tagad Zatlera līdzgaitniece brauc ar 2007. gada mersedesu. 

Ekspedīcijā par valsts naudu

2008. gadā Kukulu vārds izskanēja saistībā ar privātu braucienu par valsts naudu. Ekspedīcijas „Ceļš uz mājām” ietvaros piecu gadu garumā bija plānoti ceļojumi pa visu pasauli ar cēlu mērķi — aicināt citās valstīs dzīvojošos latviešus atgriezties dzimtenē.

Pirmajā braucienā bija piedalījušies četri cilvēki — Kukulu pāris, uzņēmēji Juris Videnieks un Jānis Blaus. Projektu organizēja nodibinājums „Ceļš uz mājām”, kuru bija izveidojuši uzņēmēji Juris Videnieks, Jānis Blaus un Ainis Dābols.

Nodibinājums pasaules apceļošanai saņēma ne tikai dibinātāju, bet arī vairāku Satiksmes ministrijai pakļautu valsts uzņēmumu ziedojumus. „Ldz Cargo” piešķīra 30 000 latu, „Latvijas gaisa satiksme” — 8000 latu, lidosta „Rīga” — 15 000 latu, CSDD meitasuzņēmums „Auteko & TUV Latvija” — 35 000 latu, kopumā tie bija 88 000 latu.

Visas šīs iestādes tieši vai pastarpināti pakļautas Satiksmes ministrijai, kuru tolaik vadīja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers. Ar šo partiju bijis saistīts arī Guntars Kukuls — 2004. gadā viņš bija iekšlietu ministra Ērika Jēkabsona (LPP) padomnieks, pirms 9. Saeimas vēlēšanām neoficiāli esot konsultējis Šleseru.