Slavenais "Pastaigas" kosmētikas tops
2011. gada 20. aprīlis, 08:35

Slavenais "Pastaigas" kosmētikas tops

Jauns.lv

Pastaiga jau piecus gadus veido labāko jauno kosmētikas līdzekļu topu, piedāvājot savus favorītus kosmētikas un parfimērijas lauciņā – efektīvākos, skaistākos, kvalitatīvākos, smaržīgākos, baudīgākos un lietošanā ērtākos produktus desmit dažādās nominācijās.

Nominācijas:

Attīrošie līdzekļi sejas ādai, Mitrinošie līdzekļi, Pretnovecošanas kosmētika, Problēmas risinoša kosmētika, Dekoratīvā kosmētika sejas pamattonim, Acis, Lūpas, Smaržas, Mati, Ķermenis.

Tieši tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz topā iekļauti tikai iepriekšējā, 2010. gadā Latvijas veikalu plauktos nonākušie produkti. Visu pieejamo klāstu gluži vienkārši godprātīgi izvērtēt nebūtu reāli. Iespējams, to varēs izdarīt reiz nākotnē, kad Pastaigas tops svinēs vēl apaļāku jubileju un būs iekrāta vēl lielāka pieredze… Topa izveidošana ir apmēram gadu gara un neatlaidīga darba rezultāts – centīgi tiek testēti jaunumi (jauno kosmētikas preču ir tik daudz, ka pāris mēnešos to neizdarīt), uzklausīti profesionāļu viedokļi, ņemta vērā pasaules pieredze (daži jaunumi Latvijas tirgū ienāk vēlāk nekā Rietumeiropā vai ASV, nemaz jau nerunājot par zīmoliem, kurus tur pazīst jau gadiem, bet pie mums sākts tirgot tikai pērn), pētīts to sastāvs un apkopotas arī patērētāju domas (tās pauž kosmētikas veikalos pirktāko produktu topi). Topā netiek iekļauti tā saucamie limited edition jeb tirdzniecībā uz ierobežotu laiku esoši produkti un arī dekoratīvās kosmētikas jaunie toņi. Pavasarī ažiotāžu izraisījušais Chanel nagu lakas tonis 505 Particulière topā nav iekļuvis tieši šā iemesla dēļ, lai lieki nejauktu galvu.

Organiskās un dabiskās kosmētikas īpatsvars veikalu plauktos aug lavīnveidīgi. Tirgū ienāk ne tikai jauni zīmoli, kas pilnībā ir organiski vai dabiski, un turklāt ražošanu izvērš esošie, bet gandrīz jau jebkurš pelnīt gribošs ražotājs izlaiž pa kādai organiskai līnijai vai vismaz produktam. Tāpēc topā šoreiz atšķirībā no iepriekšējā gada atsevišķi atzīmēti tikai organiski produkti (tie, kas ir atbilstoši sertificēti). Tāpat kā iepriekš, izcelti ekskluzīvie (tātad īpaši dārgie) līdzekļi un kosmētika vīriešiem – tas bez izmaiņām. Šogad dažiem produktiem pievienota piebilde “Atradums”. To var dēvēt par krīzes sekām – arī Pastaiga mācījās meklēt labus un ekonomiskus variantus, joprojām gan nepiekrītot viedoklim, ka pilnīgi visu kosmētiku (gan lētu, gan ekskluzīvu) jauc vienā katlā un pēc tam pilda atšķirīgās pudelītēs un flakoniņos. To apstrīd kaut vai sastāvdaļu saraksts uz pudelīšu sāniem. Tātad – pa retam izdodas atrast kādu pērli arī par maciņam ļoti draudzīgu cenu, un tomēr kopumā prieks, ka nav bijis jāiesaistās kompromisos ar savu sirdsapziņu. Izvēli neierobežo arī mērķauditorijas vai finansiāli apsvērumi (Pastaigas topa produktu izplatītājiem nav jāmaksā dalības maksa). Droši var teikt, ka strādāts pēc labākās sirdsapziņas, lai interesenti varētu iepazīties ar labākajiem no labākajiem, pētīt un, protams, arī baudīt. Visi produkti nopērkami Latvijas kosmētikas veikalos vai skaistumkopšanas salonos. Lai skaistums vairojas!

Attīrošie līdzekļi sejas ādai

Labākie ādas attīrītāji – līdzekļi dekoratīvās kosmētikas noņemšanai, tīrošas maskas, skūšanās līdzekļi vīriešiem.

Mitrinošie līdzekļi

Labākie pirmās nepieciešamības līdzekļi, kas rūpējas par ādu ikdienā – mitrina, baro un aizsargā.

Pretnovecošanas kosmētika

Jaunākie un efektīvākie kosmētikas industrijas sasniegumi cīņā ar krunkām.

Problēmas risinoša kosmētika

Labākā kosmētika, kas palīdz grūtā brīdī, t. i., pret ādas sausumu, pārlieku taukošanos, pigmentācijas plankumiem u. tml.

Dekoratīvā kosmētika sejas pamattonim

Labākie pūderkrēmi, pūderi, korektori, bronzētāji sejas toņa uzlabošanai un defektu noslēpšanai.

Acis

Labākā dekoratīvā kosmētika dvēseles spoguļu ierāmēšanai.

Lūpas

Labākie maigās lūpu ādas kopēji un izdaiļotāji – lūpu balzami, spīdumi un lūpu krāsas.

Smaržas

Interesantākās un elegantākās smaržu kompozīcijas, stilīgākie flakoni un pircēju mīluļi parfimērijas jomā.

Mati

Labākā kopjošā kosmētika un veidošanas līdzekļi skaistai galvas rotai.

Ķermenis

Šogad šajā nominācijā apvienojām visus līdzekļus, izņemot sejai un matiem domātos, tātad tepat arī prieki jūsu rokām un kājām!

Pastaiga/ Foto: Gatis Rozenfelds, F64 un Bulls Press/Publicēts žurnālā Pastaiga 2011, marts.

Tēmas