Tapusi oriģināla fotosesija, kurā ministri un citas amatpersonas popularizē Latvijas dizainu
ministri un amatpersonas izvēlas latvijas dizainu
2012. gada 27. marts, 07:05

Tapusi oriģināla fotosesija, kurā ministri un citas amatpersonas popularizē Latvijas dizainu

Jauns.lv

Aicinājumi izvēlēties Latvijas preci un vārdos izteikts atbalsts pašu zemē ražotām lietām jo īpaši pēdējos gados izskanējuši bieži, taču šopavasar vārdi pārvēršas darbos, un Latvijas augstākās amatpersonas ar savu piemēru rāda, cik augstvērtīgs, oriģināls un skaists ir Latvijas dizains.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas Institūta (LI) iniciatīvas tapis projekts „Lietosim Latvijas dizainu!”, kura ietvaros fotogrāfa Jāņa Deinata un stilistes Agneses Kleinas pārraudzībā norisinājušās oriģinālas fotosesijas. Tajās Ministru prezidents ar savu komandu un LIAA un LI vadība sadzīviskās un lietišķās situācijās izmanto dažādus Latvijas modes un interjera dizaina priekšmetus, kurus fotomodeļi paši izvēlējās un piemēroja savam raksturam, dzīvesveidam vai hobijam.

Projekta ietvaros tapušajās fotogrāfijās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis darba lietas kārto pie lakoniska MINT galda, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts izvēlas ZNAK tapetes, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, aplicis „Ars Tela” šalli, tiekas ar „Rīgas Dinamo” hokejistiem, bet aizsardzības ministrs Artis Pabriks RIJADA radītā interjerā veic svarīgas piezīmes uz lappušu malām. Savukārt veselības ministre Ingrīda Circene dodas viesos, tērpusies Aleksandra Pavlova kleitā, LIAA direktors Andris Ozols valkā ZoFA apavus, LI direktore Karina Pētersone klāj „Orgamint” palagus, bet Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane fotografējusies Natālijas Jansones radītā tērpā. Fotosesijā piedalījušies arī citi ministri, kuri lieto Latvijā tapušas dizaina lietas.

Projekta stiliste Agnese Kleina atzīmē: „Modes un interjera dizains ir lietas, kuras nevar izstāstīt, – lai novērtētu, tās ir jāpiedzīvo. Tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ radās ideja par fotosēriju, kurā ministri konkrētās lietas reāli pielaiko, paņem rokās vai uz tām apsēžas. Ir pamats ticībai, ka šī pieredze ministriem ļāvusi personīgi atklāt Latvijā radītu dizainu un nākotnē viņi rosinās ieteikt to lietot gan draugiem tepat, gan ārzemēs.”

Neparasto fotosesiju rezultātu no 26. marta līdz 9. aprīlim ikviens interesents varēs skatīt izstādē tirdzniecības centrā „Galerija Centrs”.

Pastaiga.lv / Foto: Jānis Deinats