Nebijis gadījums: Andris Bulis kulinārijas raidījumā
Raidījuma “Garšīgi dzīvojam” veidotājiem izdevies tas, ko nevienam citam kulinārijas raidījumam, atklāj aktieris Andris Bulis. Daudzajiem citiem aicinājumiem piedalīties raidījumā, kurā viņam būtu jāgatavo ēst, aktieris atteicis bez lielas domāšanas.
“Raidījuma vadītājs Jānis Ozols teica, ka man nav jāmāk gatavot, vienīgi jāpalīdz viņam, tikai tāpēc piekritu,” smaidot atklāj aktieris. Viņš atzīst, ka kulinārija nav viņa stiprā puse, tāpēc nebūtu korekti izrādīties kā ēst gatavošanas meistaram.
“Tad, kad atbraucu uz Rīgu studēt, kopmītnē dzīvojot, nācās taisīt sev ēst. Makaronus māku pagatavot daudzos dažādos veidos,” stāsta aktieris. Tomēr nevienā no raidījumā gatavotajiem ēdieniem makaronu nebija, un šarmantais aktieris ne tikai apguva četras jaunas ēdienu receptes, bet arī pārliecinājās – gatavojot ar raidījumu “Garšīgi dzīvojam” un tā vadītāju Jāni Ozolu, ikkatrs viegli var pagatavot gardu maltīti.
Šo svētdien Andris Bulis kopā ar Jāni Ozolu gatavos četrus gardus ēdienus: melleņu dzērienu brokastu galdam, dārzeņu biezeņzupu, maizītes ar malto gaļu, doradu (zeltaino jūras karūsu) uz sīpoliem. Ja vēlaties jau svētdien pagatavot šos ēdienus, tad laikus jāsagādā:
4 personām būs nepieciešams:
250 g saldētu vai svaigu melleņu
200 ml apelsīnu sulas
600 ml jogurta (meloņu vai persiku)
Dārzeņu biezeņzupai četrām personām būs nepieciešams:
2 burkāni
2 kartupeļi
200 g kāposta
Kabacis
2 ēdamkarotes tomātu pastas
Kinza
4 smaržīgie pipari
Lauru lapas
Pāris pilieni Tabasco mērces
Vorčesteras mērce
Sāls, pipari
Dekorēšanai:
Svaigs baziliks
1 laims
Saldais krējums
4 hot dog maizītes
20 g sviesta
1 zaļa un 1 sarkana paprikas pāksts
1 sīpols
150 g puscietā siera (piemēram, Gouda)
500 g maltas tītara gaļas
Paprikas pulveris un melnie pipari
Sāls
2 zeltainās jūras karūsas
2 sīpoli
Vidējs kabacis
2 ēdamkarotes medus,
1 citrons
Olīveļļa apcepšanai
Sāls, pipari pēc garšas
Ko un kā gatavoja Jānis Ozols kopā ar Andri Buli un cik labs pavāra māceklis no viņa iznāca, uzzināsiet šo svētdien, 9. martā, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/
Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.