Nebijis gadījums: Andris Bulis kulinārijas raidījumā

Nebijis gadījums: Andris Bulis kulinārijas raidījumā

Jauns.lv

Raidījuma “Garšīgi dzīvojam” veidotājiem izdevies tas, ko nevienam citam kulinārijas raidījumam, atklāj aktieris Andris Bulis. Daudzajiem citiem aicinājumiem piedalīties raidījumā, kurā viņam būtu jāgatavo ēst, aktieris atteicis bez lielas domāšanas.

Nebijis gadījums: Andris Bulis kulinārijas raidīju...

“Raidījuma vadītājs Jānis Ozols teica, ka man nav jāmāk gatavot, vienīgi jāpalīdz viņam, tikai tāpēc piekritu,” smaidot atklāj aktieris. Viņš atzīst, ka kulinārija nav viņa stiprā puse, tāpēc nebūtu korekti izrādīties kā ēst gatavošanas meistaram.

“Tad, kad atbraucu uz Rīgu studēt, kopmītnē dzīvojot, nācās taisīt sev ēst. Makaronus māku pagatavot daudzos dažādos veidos,” stāsta aktieris. Tomēr nevienā no raidījumā gatavotajiem ēdieniem makaronu nebija, un šarmantais aktieris ne tikai apguva četras jaunas ēdienu receptes, bet arī pārliecinājās – gatavojot ar raidījumu “Garšīgi dzīvojam” un tā vadītāju Jāni Ozolu, ikkatrs viegli var pagatavot gardu maltīti.

Šo svētdien Andris Bulis kopā ar Jāni Ozolu gatavos četrus gardus ēdienus: melleņu dzērienu brokastu galdam, dārzeņu biezeņzupu, maizītes ar malto gaļu, doradu (zeltaino jūras karūsu) uz sīpoliem. Ja vēlaties jau svētdien pagatavot šos ēdienus, tad laikus jāsagādā:

Melleņu dzērienam brokastu galdam

4 personām būs nepieciešams:

250 g saldētu vai svaigu melleņu

Kabacis

2 ēdamkarotes tomātu pastas

Kinza

4 smaržīgie pipari

Lauru lapas

Pāris pilieni Tabasco mērces

Vorčesteras mērce

Sāls, pipari

Dekorēšanai:

Svaigs baziliks

1 laims

Saldais krējums

Astoņām maizītēm ar malto gaļu būs nepieciešams:

4 hot dog maizītes

20 g sviesta

1 zaļa un 1 sarkana paprikas pāksts

1 sīpols

150 g puscietā siera (piemēram, Gouda)

500 g maltas tītara gaļas

Paprikas pulveris un melnie pipari

Sāls

Doradai (zeltainajai jūras karūsai) uz sīpoliem 2 personām būs nepieciešams:

2 zeltainās jūras karūsas

2 sīpoli

Vidējs kabacis

2 ēdamkarotes medus,

1 citrons

Olīveļļa apcepšanai

Sāls, pipari pēc garšas

Ko un kā gatavoja Jānis Ozols kopā ar Andri Buli un cik labs pavāra māceklis no viņa iznāca, uzzināsiet šo svētdien, 9. martā, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/

Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.

Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš