Vitamīnu kokteiļi: no tā, kas ledusskapī, pieliekamajā un pagrabā
Saldos kokteiļus var papildināt ar svaigām piparmētras, citronmelisas un bazilika lapiņām.

Vitamīnu kokteiļi: no tā, kas ledusskapī, pieliekamajā un pagrabā

Jauns.lv

Kamēr vēl nav pilnā sparā sākusies pavasara zaļumu sezona, izmanto visu to, kas vēl palicis saldētavā un pagrabā, lai gūtu enerģiju un dzīvessparu. Saldos kokteiļus papildini ar svaigām piparmētras, citronmelisas un bazilika lapiņām, pikantos pārkaisi ar diedzētām redīsu un sinepju sēklām, kā arī mazām kressalātu lapiņām.

Vitamīnu kokteiļi: no tā, kas ledusskapī, pielieka...

Aukstais ābolu un ogu dzēriens

1 porcijai vajag:  1 ābolu, 50 g saldētu jāņogu, 50 g saldētu upeņu,  ½ greipfrūta, 100 ml ledusauksta minerālūdens, ledus kubiņus, svaigas piparmētras lapiņas.

Dari tā: ābolu nomizo, izgriez serdi un mīkstumu sagriez gabaliņos. No greipfrūta izspied sulu, ābolu sablenderē kopā ar ogām un lej lielā glāzē. Pievieno greipfrūta sulu un minerālūdeni. Samaisi, pieber ledus gabaliņus un izrotā ar piparmētras lapiņām.

Sarkano biešu dzēriens

4 porcijām vajag: 

600 g liesa jogurta bez piedevām, 250 ml svaigi izspiestas sarkano biešu sulas, ½ citrona, 3–4 ēdk. šķidra medus, diedzētas redīsu sēklas.

Dari tā:

no citrona izspied sulu, blenderī sakul jogurtu ar biešu sulu, citrona sulu un medu, lej glāzēs un pārkaisi ar diedzētām redīsu sēklām.

Burkānu, banānu un apelsīnu dzēriens

1 porcijai vajag: 100 ml svaigi izspiestas burkānu sulas, 1 apelsīnu, 1 banānu, ledus kubiņus.

Dari tā: apelsīnu pārgriez uz pusēm un izspied sulu, banānu nomizo un sagriez šķēlītēs, apelsīna sulu sablenderē kopā ar banāniem un burkānu sulu. Glāzē ieber ledus gabaliņus un pārlej ar sablenderēto kokteili.

Vitamīnu dzēriens mundrumam

1 porcijai vajag:

200 g burkānu, 200 g selerijas kātu, 1 fenheli, 1 apelsīnu, Tabasco mērci.

Dari tā:

no notīrītiem burkāniem, selerijas un fenheļa izspied sulu. Apelsīnu pārgriez uz pusēm un arī izspied sulu. Visu strauji sakul un piepilini Tabasco mērci pēc garšas. Lej glāzē.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press