Kāpēc sievietēm tik ļoti patīk Kerija no "Seksa un lielpilsētas"?
Draudzeņu četrotne seriālā „Sekss un lielpilsēta”.
Attiecības
2014. gada 14. aprīlis, 10:12

Kāpēc sievietēm tik ļoti patīk Kerija no "Seksa un lielpilsētas"?

Jauns.lv

Kulta seriāls „Sekss un lielpilsēta” savulaik pie TV ekrāniem pulcēja dažādāko dzīves gājumu sievietes, un daudzas no mums joprojām uzlūko seriāla galveno varoni Keriju Bredšovu kā sievietes etalonu.

Vai tas ir Kerijas iespaidīgās kurpju kolekcijas dēļ? Varbūt viņas arī gribētu atrast savu misteru Lielisko? Izrādās, ka ne! Aktrise Sāra Džesika Pārkere uzskata, ka sievietes vienkārši gribētu sev tādu draudzeni kā Kerija. „Viņa bija ļoti laba draudzene. Tāpēc skatītājas varēja piedot viņas uzkrītošos trūkumus un savtīgumu. Viņa bija ļoti uzticama draudzene, un, manuprāt, sievietes to ļoti novērtē,” pārdomās dalās Pārkere. „Tādu draudzību mēs visas gribam un uz to tiecamies.”

„Pārsteidzoši to teikt, bet „Sekss un lielpilsēta” pieder nevainīgākiem laikiem. Daudzie realitātes šovi un sievietes, kas tagad dominē popkultūrā, nav draudzīgas viena pret otru. Viņas lieto izteicienus, kas noniecina citas sievietes, ir ļauni un nesniedz nekādu atbalstu. Man patīk atcerēties, cik jaukas viena pret otru bija Kerija un pārējās „Seksa un lielpilsētas” sievietes,” viņa norāda.

Visiem cilvēkiem ir nepieciešami draugi. Skaistas draudzības ne tikai bagātina tavu emocionālo pasauli, bet arī uzlabo fizisko veselību. Nesenos pētījumos atklājies, ka nepiepildīta sociālā dzīve ir tikpat kaitīga kā 15 cigarešu izsmēķēšana dienā vai nopietna aptaukošanās. Turpretī kvalitatīva, godīga draudzība spēj izārstēt augstu asinsspiedienu un mazināt depresijas risku. Diemžēl mūsdienu straujais dzīves ritms arvien vairāk un vairāk cilvēku piespiež aprobežoties ar virtuālajām surogāttiecībām, jo satikties taču nav laika, vieglāk nospiest „like” pie pusgadu neredzētās draudzenes fotogrāfijām portālā „Facebook”… Taču pacenties un atvēli laiku savām draudzenēm, jo tas ir to vērts!

Kā nepazaudēt draudzenes un stiprināt attiecības ar viņām? Portāls Women’s Health iesaka ievērot šos sešus padomus!

Kontaktējieties regulāri

Ja patiešām esi ļoti aizņemta, vari ņemt talkā telefonsarunas, īsziņas vai ziņas sociālajos tīklos, taču sazinies ar draudzenēm regulāri. Tas ir viens no stiprākajiem draudzības balstiem. Pavadiet kopā tik daudz laika, cik vien iespējams. Pat ja varat satikties tikai reizi vairākos mēnešos, piezvani un apjautājies, kā viņai klājas. Zvani veidos personiskāku kontaktu nekā īsziņas vai vēstules „draugos”.

Nepadodies pie pirmā strīda

Sievietes ir emocionālas būtnes, tāpēc nav brīnums, ka draudzenēm dažkārt gadās lieli strīdi. Iespējams, tu, tāpat kā daudzas citas sievietes, esi pieredzējusi atsvešināšanos no savulaik tuvas draudzenes, ja viņa tavās acīs izdarījusi ko nepiedodamu vai jums kādā brīdī vienkārši vairs nav bijis nekā kopīga. Taču ne katrs strīds ir tā vērts, lai zaudētu draudzeni. Vienmēr mēģini atjaunot attiecības. Nav iespējams uzturēt draudzību, ja neesi gatava piedot. Ar vēsu prātu novērtē, vai varēsiet tikt pāri šīm grūtībām vai arī labāk dzīvot katrai savu dzīvi.

Nepalaid visu pašplūsmā

Tāpat kā romantiskām attiecībām, arī draudzībai ir vajadzīga uzmanība un kopšana. Tu nevari gaidīt, ka tās būs lieliskas pašas no sevis. Žurnāla „Women’s Health” aptaujā trešdaļa sieviešu atzina, ka neatlicina pietiekami daudz laika draudzenēm, bet neko nedara lietas labā. Ja arī tu šādi domāsi, dzīve aiznesīs katru draudzeni uz savu pusi, un tad vairs neko nevarēsi darīt.

Paklačojieties!

80% sieviešu ar savām labākajām draudzenēm var runāt par pilnīgi visu – bez nekādas kautras noklusēšanas! Vai esi pamanījusi, ka pēc pasēdēšanas un izrunāšanās ar draudzenēm jūties daudz labāk? Kad esi uzticējusi savas problēmas tuvai draudzenei, tās vairs nešķiet tik briesmīgas? Atklāta izrunāšanās par jums aktuālām tēmām stiprinās draudzību, palīdzēs rast risinājumus un padziļinās jūsu attiecības.

Nošķir draudzību un naudu

Tu droši vien esi dzirdējusi teicienu „ja gribi pazaudēt draugu, aizdod viņam naudu”. Lai tā ar tevi nenotiktu, ievēro trīs nosacījumus. Pirmkārt, aizdod tikai tik daudz, cik vari atļauties. Otrkārt, aizdod tādu summu, no kuras tev nebūtu žēl sliktākajā gadījumā šķirties. Visbeidzot, nosaki konkrētu termiņu naudas atdošanai. Tādā veidā izvairīsies no pārpratumiem un nepatīkamas skaidrošanās. Galvenais ir apzināties, ka naudas aizdošana vienmēr ietver sevī risku. Ja ar to rodas kādas problēmas, vispirms atklāti izrunājies ar draudzeni.

Uzmanīgi ar draudzeņu bijušajiem!

Vai tu vari sāk tikties ar draudzenes bijušo mīļoto? Tas ir strīdīgs jautājums, kurā parasti emocijas gūst virsroku. „Women’s Health” aptaujā atklājās, ka 66% sieviešu joprojām uztur draudzīgas attiecības ar bijušajiem. 40% nebūtu iebildumu, ja draudzene izveidotu attiecības ar kādu no viņiem, taču gribētu vispirms par to izrunāties. Citādi draudzene var nodomāt, ka jau viņas attiecību laikā esi metusi aci uz viņas vīrieti. Ja jūtas zudušas, lielākā daļa draudzeņu neliegs tev izmēģināt laimi, taču neiejūtīga nostādīšana fakta priekšā var uz visiem laikiem sabojāt attiecības.

Kasjauns.lv/Foto: All Over Press