Recepte ir ideāli piemērota steidzīgajām saimniecēm, jo šo gardumu var pagatavot apmēram 30 minūtēs.
Zefīru kārtojums ar ogām - ideāla recepte steidzīgām saimniecēm
Uzņēmēja un saldummīle Gundega Skudriņa atzīst, ka viņas ģimene un draugi visvairāk iecienījuši zefīra saldo ar svaigām (ziemā saldētām) ogām.
Nepieciešams (pietiks pat 10 taviem ciemiņiem):
1 iepakojums zefīra (vislabāk izvēlēties klasiskos zefīrus).
½ litrs zemeņu, 200 g melleņu.
1 ½ ēdamkarote cukura.
200 g putukrējuma.
Piparmētru vai citronmētru lapas dekorēšanai.
«Recepte ideāli piemērota steidzīgajām saimniecēm, jo šo gardumu var pagatavot apmēram 30 minūtēs. Vien jāieplāno laiks – 5 līdz 6 stundas – kad saldo nepieciešams turēt ledusskapī. Tad tas kļūst tumīgāks (pašai būs vieglāk sadalīt porcijās) un gardāks, jo ogas un putukrējums būs lieliski sasūcies zefīros. Šis «saldais» gan ir kārtīga kaloriju bumba, bet ik pa reizei katra no mums varētu to atļauties,» smaidot teic Gundega.
Skudriņas īpašais zefīru kārtojums
Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis