5 modernas tendences, kas atsvaidzinās pavasara garderobi
Tērps no Chanel 2014.gada pavasara skates. Zara apavi, 69.95 eiro.
2014. gada 28. aprīlis, 14:43

5 modernas tendences, kas atsvaidzinās pavasara garderobi

Jauns.lv

Mēs visas mīlam un protam novērtēt klasisko stilu, taču dažkārt nepieciešams ģērbšanās stilā ienest jaunas vēsmas. Šobrīd modes pasaulē klasika tiek pasniegta ļoti mūsdienīgā interpretācijā.

Ja pavērosi 2014.gada pavasara sezonas modes skates, redzēsi tur daudzas jo daudzas klasiskas lietas, kas pasniegtas mūsdienīgā veidā. Klasiskajam ģērbšanās stilam vairs nav jābūt iestīvinātam un garlaicīgam, bet gan jāatspoguļo mūsdienu vienkāršā attieksme pret dzīvi. Darba dienas beigās pēdējiem spēkiem augstpapēžu kurpēs klumburēt pa bruģi – tas vairs nav labais stils. Tikpat labi tu vari visu darba dienu aizvadīt sportiskās botiņās vai ērtās sandalēs – protams, ja darba vietas ģērbšanās kodekss neliek pieturēties pie negrozāmi lietišķa stila.

Sporta apavi. Šī pavisam noteikti ir ērto apavu sezona! Ja esi viena no tām sievietēm, kas ikdienā nelabprāt pārvietojas augstpapēžu kurpēs, tad šī ir tava izdevība pat pie kleitas vai svārkiem uzvilkt sporta kurpes. Šo tendenci iedvesmojušas blogeres un ielu stila diktētājas, kas pret ģērbšanos parasti attiecas diezgan neformāli. Šādu kombināciju vari izvēlēties tad, ja apmeklējamās vietas ģērbšanās kodekss nav strikts.

Vidēja izmēra somiņas. Pienācis laiks pamāt ardievas milzīgajām ikdienas somām, kurās varēji sapakot visu savu iedzīvi. To popularitātes laiks nu ir beidzies, bet vietā nākušas vidēja izmēra somiņas – daudz saprātīgāks lielums. Iegādājoties mazāku somiņu, tev nāksies sevi disciplinēt. Vairs nevarēsi aizbildināties ar atrunu „bet ja nu man savajadzēsies” un piekrāmēt somu pilnu ar mantām.

Modīgas saulesbrilles. Jaunajā sezonā saulesbriļļu modē iezīmējas vairākas aktuālas tendences. Dizainā lielākais uzsvars likts uz briļļu augšējo daļu – rāmju augšdaļa dažkārt pat imitē uzacu līniju. Pat ja brilles aizsedz tavas uzacis, to līnija it kā „ierāmē” seju un piedod tai raksturu. Otra svaigākā tendence ir krāsainas briļļu kājiņas, ar kurām tiek atsvaidzināti pat konservatīvi saulesbriļļu dizaini. Atliek tikai izvēlēties brilles tādos krāsu toņos, kas piestāvēs tavai pavasara garderobei.

Interesanti zīmuļsvārki. Par piegulošiem svārkiem, kas korekti beidzas uzreiz zem ceļa, pierasts domāt kā par lietišķas garderobes sastāvdaļu. Taču tagad veikalu piedāvājumā ir zīmuļsvārki skaistos toņos un ar interesantām detaļām, kas izskatīsies labi kombinācijā ar ikdienas apģērbu. Tie var būt pašūti no caurspīdīgām mežģīnēm, rotāti ar spīdīgiem fliteriem vai arī ar caurspīdīgiem ielaidumiem. Caurspīdīga apakšmala ir kompromiss starp lietišķu svārku garumu un iespēju vasarā izrādīt savas kājas.

Masīvas sandales. Šajā sezonā patiešām modē ir tikai ērti apavi! Izvēloties vasaras apavus lūkojies pēc masīvām sandalēm ar platām siksnām. Vislabāk, ja zole ir no gumijas vai korķa, jo tad šie apavi būs ērti visas dienas garumā, ne tikai labi izskatīsies. Izrādās, ka masīvas sandales glaimo figūrai, jo liek ķermenim izskatīties vizuāli smalkākam. Izvēlies neitrālās krāsas – melnu, baltu, pelēku vai tumši zilu – vai arī kādu no skaistajiem, pavasarīgajiem toņiem!

Kasjauns.lv, Foto: All Over Press, Polhem PR, Baltika Group, zara.com, hm.com