Biskvīts ar svaigām zemenēm
Ruleti var ierullēt, kā pats vēlas - garenu vai arī īsāku, toties piepildītāku!

Biskvīts ar svaigām zemenēm

Jauns.lv

Pavisam vasarīgs saldēdiens ar pirmajām vasaras ogām - zemenēm. Biskvīta pagatavošana ir vienkārša un ātra. Šādu saldo ēdienu var pagatavot kā ašu cienastu ciemiņiem!

Biskvīts ar svaigām zemenēm...

Sastāvdaļas:

    5 olas

    5 ēd.k. cukura

    5 ēd.k. miltu

    svaigas zemenes

    Olas dzeltenumu saputo ar cukuru, tam pievieno miltus, iemaisa olas dzeltenumā.

    Maisījumam pievieno olas baltumu, viegli iecilājot.

    Šo mīklu lej ar cepampapīru izklātā pannā.

    To cep sakarsētā cepeškrāsnī, 180 grādos, apmēram 20 minūtes.

    Kamēr biskvīts cepās, zemenes nomazgā, sablenderē un tajās iemaisa nedaudz cukura.

    Kad biskvīts ir izcepies, to atdzesē un uz tā smērē sablenderētās zemenes un to visu sarullē ruletē.

    Pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv / Foto: Agnese Gabrāne