10 knifi, kā bez grūtībām tikt vaļā no liekajiem kilogramiem
Ja sāk mocīt izsalkums, sagriez marinētos gurķus mazos gabaliņos un lēnām ēd.

10 knifi, kā bez grūtībām tikt vaļā no liekajiem kilogramiem

Jauns.lv

Turi ledusskapī tikai tos produktus, no kuriem nevar pieņemties svarā: liesu pienu, biezpienu un sieru, liesu gaļu, olas, dārzeņus, augļus. Izsalkuma sajūtu var remdēt arī marinēti gurķīši - šīs ir dažas no viltībām, kuras der likt aiz auss tiem, kuri vēlas "apmānīt" savu milzīgo ēstgribu.

10 knifi, kā bez grūtībām tikt vaļā no liekajiem k...
1. Dzer augļu sulas, sajaucot pusi uz pusi ar ūdeni,

– tas ļaus aizpildīt vēderu, nomākt izsalkuma sajūtu un samazināt uzņemtās kalorijas. Gatavojot augļu sulas, neizmet mīkstumus! Labāk ēd augļus veselus – organismam nepieciešamas šķiedrvielas, un no augļu šķiedrvielām svarā nepieņemas.

2. Sasaldē ūdeni, kam pievienotas piparmētras, zemeņu sula, augļu gabaliņi utt.

Sūkā šos ledus gabaliņus, kad ļoti gribas ēst. Šai misijai der arī sasaldēta melnā tēja.

3. Sāc pusdienas ar lielu krūzi dārzeņu, vistas vai liellopa gaļas buljona.

Zupa piepildīs vēderu, un paliks mazāk vietas kam citam.

4. Turi pa rokai sālītus vai marinētus gurķus.

Sagriez tos mazos gabaliņos un lēnām ēd, kad sāk mocīt izsalkums.

5. Ja uznāk nepārvarama vēlme pēc šokolādes, apēd vienu gabaliņu.

Bet tikai vakarā un kopā ar maizes gabaliņu.

6. Izdzer 2–3 glāzes ūdens pirms ēšanas, lai piepildītu vēderu.
7. Turi ledusskapī tikai tos produktus, no kuriem nevar pieņemties svarā:

liesu pienu, biezpienu un sieru, liesu gaļu, olas, dārzeņus, augļus. Tavas brokastis: mīksti vārīta ola (pat divas), mazliet vistas gaļas, siera. Šie produkti apgādās organismu ar proteīnu, turklāt tie ir samērā sātīgi. Vēl vari atļaut sev apēst vienu sviestmaizi ar žāvētu liesu desu un sinepēm.

8. Centies gatavot ēdienu vienai reizei

– lai nekārdinātu sevi ar papildu porcijas iespēju.

9. Viens no vislabākajiem mazkaloriju dzērieniem ir tomātu sula,

kurai var pievienot kādu asu pipariņu.

10. Gaļu cep ar lēnās gatavošanas metodi

– ilgi un mazā temperatūrā. Tā daļa nekļūs sausa, un tai nevajadzēs pievienot eļļu, tikai iesmērēt ar sinepēm vai citām garšvielām.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press