Šādi pagatavoti kartupeļi lieliski garšos gan kā pamatēdiens, gan arī kā piedeva gaļas ēdieniem.
Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un Parmas sieru
Iecienītos ceptos kartupeļus var pagatavot arī neparastākā veidā, "aizdarot" ar jaunajiem burkāniņiem, ķirštomātiņiem, ķiplokiem un sieru. Labu ēstgribu!
Pagatavošanas laiks:
apm. 1st.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas
: 4-6
Sastāvdaļas
700g jauni kartupeļi
3-4 jauni burkāni
150g ķiršu tomātiņi
4-5 ķiploka daiviņas
100g rīvēts Parmas siers
timiāns
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana
Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un sagriezt pabiezās šķēlēs. Burkānus nomizot un sagriezt strēmelītēs. Ķiplokus saspiest ar plato naža galu. Tomātus nomazgāt un sagriezt uz pusēm.
Kartupeļus, burkānus un ķiplokus pārliet ar olīveļļu, samaisīt. Pievienot rīvētu Parmas sieru, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu pārlikt uz cepešpannas un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 45-50 min, ik pa brīdim apmaisot. 15 min pirms cepšanas beigām pievienot tomātus.