Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un Parmas sieru
Šādi pagatavoti kartupeļi lieliski garšos gan kā pamatēdiens, gan arī kā piedeva gaļas ēdieniem.

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un Parmas sieru

Jauns.lv

Iecienītos ceptos kartupeļus var pagatavot arī neparastākā veidā, "aizdarot" ar jaunajiem burkāniņiem, ķirštomātiņiem, ķiplokiem un sieru. Labu ēstgribu!

Cepti kartupeļi ar ķiplokiem un Parmas sieru...
Pagatavošanas laiks:

apm. 1st.

Sarežģītība: vienkārši

Porcijas

: 4-6

Sastāvdaļas

olīveļļa

sāls, pipari

Pagatavošana

Kartupeļus kārtīgi nomazgāt un sagriezt pabiezās šķēlēs. Burkānus nomizot un sagriezt strēmelītēs. Ķiplokus saspiest ar plato naža galu. Tomātus nomazgāt un sagriezt uz pusēm.

Kartupeļus, burkānus un ķiplokus pārliet ar olīveļļu, samaisīt. Pievienot rīvētu Parmas sieru, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu pārlikt uz cepešpannas un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 45-50 min, ik pa brīdim apmaisot. 15 min pirms cepšanas beigām pievienot tomātus.

Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.

BonAppetit.lv / Publicitātes foto