Kūku un cepumu mīklai mēdz pievienot kā vienu, tā otru, bet izteiktākai garšai tomēr dod priekšroku tumšajam.
Kam virtuvē labāk noder tumšais, kam - gaišais rums?
Veikalos, kā zināms, nopērkams gan tumšais, gan gaišais rums, bet receptēs lielākoties nav minēts, kurš no tiem katrā reizē domāts. Abi – gan gaišais, gan tumšais rums – tiek izgatavoti no cukurniedrēm.
Gaišo rumu tur speciāla metāla tvertnēs, turpretī tumšais tiek nogatavināts ozolkoka mucās, kur tas iegūst raksturīgo zeltaino nokrāsu. Tumšajam rumam ir spēcīgāks aromāts nekā gaišajam. Ja ēdienam paredzēts pievienot rumu, bet nav norādīts, kādu, tad gadījumos, kad vajadzīga maiga garša un aromāts, lieto gaišo, bet, piemēram, augļiem rumā vai karstajiem dzērieniem – tumšo, jo tā aromāts neizgaist pat karsējot. Kūku un cepumu mīklai mēdz pievienot kā vienu, tā otru, bet izteiktākai garšai tomēr dod priekšroku tumšajam.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press