Kur likt pēdējos rudens tomātus? Iemarinē ar ķiplokiem un medu (recepte)
Katra saimniece kaut reizi ir konservējusi dārzeņus, šajā procesā izmanto etiķi. Taču etiķis atņem dārzeņiem dabīgo garšu. Savukārt šajā receptē iztiksim bez etiķa, jo šādi saglabāsies tomātu dabīgā garša.
Pagatavošanas laiks: apm. 1 st. + laiks atdzesēšanai
Sastāvdaļas
1,5 kg ķiršu tomātiņi
1 ķiploka galviņa
lauru lapa
diļļu kāti
mārrutku lapas
upeņu lapas
Marinādei (uz 1 l ūdens):
2 ēd.k. medus
1 ēd.k. sāls
krustnagliņas
smaržīgo piparu graudiņi
Pagatavošana
Tomātus nomazgāt. Ķiplokus notīrīt, sagriezt daiviņas uz pusēm. Tomātus sakārtot tīrās burkās, pievienojot lauru lapu, mārrutku lapu, sagrieztus ķiplokus, upeņu lapas un diļļu kātus.
Burkas piepildīt līdz malām ar verdošu ūdeni. Pēc 5 min. ūdeni noliet katlā. Pievienot sāli, medu, garšvielas un uzvārīt. Ar karstu marinādi pārliet tomātus un pēc 5 min. noliet. Marinādi vēlreiz uzvārīt un pārliet tomātus tā, lai pāriet pāri burkas malām. Uzreiz aizvākot, apgriezt burkas otrādi, ietīt segā un atstāt atdzist.