Svētdienas pašceptais kārums - groziņi ar zefīra krēmu. Recepte
Vārds "zefīrs", cēlies no grieķu vārda zephyros un apzīmē vieglu rietumu vēju. Kārdinoši, vai ne? Tā arī ir. Pagatavojiet šos groziņus un izbaudot to vieglo garšu!
Sastāvdaļas
Mīklai:
100g sviests
165g milti
1 olas dzeltenums
65g pūdercukurs
65g rieksti (mandeles)
1/2 tējk. vaniļas cukurs
Pildījumam:
200g džems
100g cukurs
3 olu baltumi
3g agars
60g ūdens
Riekstus notīrīt, apgrauzdēt un sasmalcināt.
Mīklai - sajaukt kopā mīkstu sviestu ar pūdercukuru un olas dzeltenumu. Pievienot riekstus un miltus, iejaukt mīklu. Mīklu izrullēt plānā slānī (2-3mm) un atdzesēt ledusskapī. Mīklu sakārtot groziņos, sadurstīt ar dakšu un cept 12 min. iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos līdz tā kļūst zeltaina. Groziņus atdzesēt.
Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Piepildīt groziņus ar džemu.
Agaru iemērkt aukstā ūdenī uz 2 st. Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Lielā bļodā pārlikt olu baltumus, siltu džemu un cukuru un uzputot ar mikseri. Kamēr putojat, uzkarsēt agaru un pievienot vēl karstu. Kārtīgi samaisīt.
Uzreiz pārlikt masu sagatavotā konditorejas maisiņā un izspiest krēmu groziņos.
Dekorē ar šokolādi un svaigām ogām.