Sarkano kāpostu salāti ar bietēm un kazas sieru - recepte
Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera.

Sarkano kāpostu salāti ar bietēm un kazas sieru - recepte

Jauns.lv

Kazas siers ir īpaši izplatīts Vidusjūras valstīs, Tuvajos Austrumos, Āfrikā - vietās, kur kazas ir izturīgākas turēšanai nekā govis. Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts tā garšas dēļ.

Sarkano kāpostu salāti ar bietēm un kazas sieru - ...
Pagatavošanas laiks:

25 min.

Sarežģītība: vienkārši

Porcijas:

4

Sastāvdaļas

1 ēd.k. olīveļļa

1 tējk. čili pipari

timiāns

olīveļļa

sāls

Mērcei:

1 ēd.k. sinepes

2 ēd.k. vīna etiķis

2 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula

olīveļļa

sāls, pipari

Pagatavošana

1. Bieti un sīpolu notīrīt un sagriezt plānās šķēlītēs. Kāpostu sagriezt strēmelītēs.

2. Nelielā bļodā sajaukt visas mērces sastāvdaļas. 3. Dārzeņus pārliet ar pusi no mērces, saspaidīt ar rokām.

4. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķirbju sēklas, pievienojot čili piparus un sāli. Cept 6-7 min, ik pa brīdim apmaisot.

5. Tieši pirms pasniegšanas pievienot pusi no kazas siera, ķirbju sēklas un viegli iecilāt.

6. Pasniedzot sadrupināt pa virsu atlikušo kazas sieru un pārliet ar mērci.

BonAppetit.lv / Publicitātes foto