Sarkano kāpostu salāti ar bietēm un kazas sieru - recepte
Kazas siers ir īpaši izplatīts Vidusjūras valstīs, Tuvajos Austrumos, Āfrikā - vietās, kur kazas ir izturīgākas turēšanai nekā govis. Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts tā garšas dēļ.
25 min.
Sarežģītība: vienkārši
4
Salātiem:
400g sarkanie kāposti
200g kazas siers
1 krāsnī cepta biete
1 sarkans sīpols
100g ķirbju sēklas
1 ēd.k. olīveļļa
1 tējk. čili pipari
timiāns
olīveļļa
sāls
Mērcei:
1 ēd.k. sinepes
2 ēd.k. vīna etiķis
2 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
olīveļļa
sāls, pipari
1. Bieti un sīpolu notīrīt un sagriezt plānās šķēlītēs. Kāpostu sagriezt strēmelītēs.
2. Nelielā bļodā sajaukt visas mērces sastāvdaļas. 3. Dārzeņus pārliet ar pusi no mērces, saspaidīt ar rokām.
4. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķirbju sēklas, pievienojot čili piparus un sāli. Cept 6-7 min, ik pa brīdim apmaisot.
5. Tieši pirms pasniegšanas pievienot pusi no kazas siera, ķirbju sēklas un viegli iecilāt.
6. Pasniedzot sadrupināt pa virsu atlikušo kazas sieru un pārliet ar mērci.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto