Šī ābolkūkas recepte neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim.
Brīvdienu cienasts gardēžiem - ābolu kūka "Rudens"
Šī ir ļoti garšīga ābolu kūka un interesanta pagatavošanas recepte. Kādam varētu šķist, ka receptē ieviesusies kļūda – tomēr ne. Sekojiet instrukcijai, un viss izdosies!
Pagatavošanas laiks:
1 stunda
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas:
forma 20 cm
Sastāvdaļas
5 - 6 lieli āboli
11 ēd.k. miltu
11 ēd.k. cukura
4 olas
2 glāzes piena
6 - 8 ēd.k. skāba ievārījuma
sviests formas ieziešanai
Pagatavošana
Bļodā sajauc miltus ar cukuru.
Citā bļodā uzputo pienu ar olām.
Ābolus nomizo, iztīra sēklas un sagriež daiviņās.
Formu ieziež ar sviestu.
Formā ieber 1/3 no miltu maisījuma, tad liek ābolu slāni, 3 ēdamkarotes ievārījuma, atkal 1/3 miltu maisījuma, ābolus, atlikušo ievārījumu un beigās uzber atlikušos miltus. Pārlieciet ar vēl vienu ābolu slāni.
Pārlej ar olu un piena maisījumu un pakustina formu, lai piens vienmērīgi izplūst.
Cep 180 grādos līdz gatavībai - no 45 minūtēm līdz stundai.
BonAppetit.lv / Publicitātes foto