Kārtīgs tomātu plovs ar cūkgaļu - recepte
Kad plovs gatavs, to pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Labu ēstgribu!

Kārtīgs tomātu plovs ar cūkgaļu - recepte

Jauns.lv

Mēs visi esam kādreiz baudījuši plovu. Bet kur īsti šis ēdiens ir radies? Pastāv vairākas versijas. Vieni par plova dzimteni dēvē Persiju, citi pārliecināti, ka tā ir Kazahstāna, nu nav laika mums strīdēties. Šī ēdiena vēsturi pētīsim, kad būsim paēduši. Šeit viena no plova pagatavošanas receptēm.

Kārtīgs tomātu plovs ar cūkgaļu - recepte...

Sastāvdaļas

500g cūkgaļa

500g tomāti savā sulā

1 gl. rīsi

2 gl buljons

2 burkāni

sāls

Pagatavošana

Katlā ieliet eļļu un uzkarsēt. Cūkgaļu sagriezt mazākos gabalos, apviļāt miltos un apcept līdz brūnai garoziņai. Sīpolus un burkānus sagriezt palielās strēmelītēs, pievienot gaļai un cept visu kopā. Pārkaisīt ar sāli, papriku un koriandra seklām. Pa virsu uzbērt rīsus un saspraust rīsos ķiploka daiviņas. Pārliet ar buljonu un pievienot tomātus savā sulā, apsegt ar vāku un sautēt apm. 40 min.

Plovu var pagatavot arī multivārāmajā katlā. Pirms tam gaļu un dārzeņus apcepiet pannā, pārlieciet visu katlā. Pievienot rīsus, garšvielas, ķiplokus, buljonu, tomātus savā sulā un ieslēgt režīmu "Plovs".

Pasniedz pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

BonAppetit.lv/ Publicitātes foto