
Kārtīgs tomātu plovs ar cūkgaļu - recepte
Mēs visi esam kādreiz baudījuši plovu. Bet kur īsti šis ēdiens ir radies? Pastāv vairākas versijas. Vieni par plova dzimteni dēvē Persiju, citi pārliecināti, ka tā ir Kazahstāna, nu nav laika mums strīdēties. Šī ēdiena vēsturi pētīsim, kad būsim paēduši. Šeit viena no plova pagatavošanas receptēm.
Sastāvdaļas
500g cūkgaļa
500g tomāti savā sulā
1 gl. rīsi
2 gl buljons
2 burkāni
1 sīpols
4-5 ķiploka daiviņas
2 tējk. paprikas pulveris
1 tējk. koriandrs (sēklas)
eļļa
milti
sāls
Pagatavošana
Katlā ieliet eļļu un uzkarsēt. Cūkgaļu sagriezt mazākos gabalos, apviļāt miltos un apcept līdz brūnai garoziņai. Sīpolus un burkānus sagriezt palielās strēmelītēs, pievienot gaļai un cept visu kopā. Pārkaisīt ar sāli, papriku un koriandra seklām. Pa virsu uzbērt rīsus un saspraust rīsos ķiploka daiviņas. Pārliet ar buljonu un pievienot tomātus savā sulā, apsegt ar vāku un sautēt apm. 40 min.
Plovu var pagatavot arī multivārāmajā katlā. Pirms tam gaļu un dārzeņus apcepiet pannā, pārlieciet visu katlā. Pievienot rīsus, garšvielas, ķiplokus, buljonu, tomātus savā sulā un ieslēgt režīmu "Plovs".
Pasniedz pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.
BonAppetit.lv/ Publicitātes foto