Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju jūtas laimīgi, secināts aptaujā
Tiesa, Latvijas iedzīvotāju skatījums uz savu dzīvi ir negatīvākais Baltijas valstu vidū. Lietuvā kopumā laimīgi jūtas 54 procenti, savukārt Igaunijā - 52% iedzīvotāju.
2017. gada 12. februāris, 14:51

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju jūtas laimīgi, secināts aptaujā

Jauns.lv

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju jūtas laimīga, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati. Pērn novembrī veiktajā aptaujā, kas kopumā īstenota 62 valstīs, noskaidrots, ka Latvijā 45% iedzīvotāju jūtas laimīgi, savukārt vēl 4% atzina, ka jūtas ļoti laimīgi.

38% iedzīvotāju atklāja, ka, domājot par savu dzīvi, viņi nejūtas ne laimīgi, ne nelaimīgi. Taču 7% iedzīvotāju jūtas nelaimīgi, bet vēl 2% - ļoti nelaimīgi. Tikpat cilvēku nespēja sniegt konkrētu atbildi.

Aptaujas dati liecina, ka laimīgākie cilvēki dzīvo Filipīnās, Panamā un Ķīnā, kur ļoti laimīgu un laimīgu cilvēku īpatsvars ir 82%, 82% un 81%.

Nelaimīgākie cilvēki saskaņā ar aptaujas rezultātiem dzīvo Irākā - šajā valstī kopumā 38% iedzīvotāju jūtas nelaimīgi - 23% jūtas nelaimīgi, bet vēl 15% - ļoti nelaimīgi. Gandrīz trešdaļa iedzīvotāju ir nelaimīgi Nigērijā (30%), aptuveni ceturtdaļa iedzīvotāju jūtas nelaimīgi Libānā (26%), Ganā (25%) un Rumānijā (23%). Savukārt Honkongā un Izraēlā nelaimīgi jūtas aptuveni piektdaļa iedzīvotāju.

Latvijas iedzīvotāju skatījums uz savu dzīvi ir negatīvākais Baltijas valstu vidū - Lietuvā kopumā laimīgi jūtas 54% iedzīvotāju, savukārt Igaunijā - 52% iedzīvotāju. Arī, piemēram, laimīgu Ukrainas iedzīvotāju īpatsvars nedaudz, bet tomēr pārsniedz laimīgu iedzīvotāju īpatsvaru Latvijā, sasniedzot 50%, savukārt Krievijā atziņu par to, ka kopumā jūtas laimīgi, pauda 56% iedzīvotāju. Arī to cilvēku, kas atzina, ka kopumā jūtas nelaimīgi, īpatsvars minētajās valstīs ir zemāks nekā Latvijā.


LETA/ Foto: Shutterstock

Tēmas