Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Kāpēc tad tu pērc nesmukas kleitas?" Sieviete neizpratnē par vīrieša reakciju, kad nav piemērota tērpa uz pasākumu
foto: Shutterstock
Skaistums

"Kāpēc tad tu pērc nesmukas kleitas?" Sieviete neizpratnē par vīrieša reakciju, kad nav piemērota tērpa uz pasākumu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vietnē "X" ievērību guvis kādas sievietes ieraksts, kurā viņa sūdzas par otras puses neiejūtīgo rīcību, neaizvedot viņu uz veikalu iepirkties, kad nav ko vilkt uz salidojumu. Vīrietim paskaidrojusi, ka viņai neesot salidojumam piemērotas smukas kleitas. Uz to draugs atbildējis ar pretjautājumu: "kāpēc tad tu pērc nesmukas kleitas?

"Kāpēc tad tu pērc nesmukas kleitas?" Sieviete nei...

Vēlāk pēc milzīgās ažiotāžas, ko soctīklos guvis viņas ieraksts, sieviete paskaidro, ka abi ar viņas vīrieti iepriekš bijām norunājuši uz veikalu braukt kopā - kamēr viņa dosies meklēt kleitu, viņam vīriešu nodaļā vajadzēja paskatīties uzvalkus. Viņa arī paskaidro, ka gramatiskās kļūdas pašas ierakstā radušās, steigā rakstot telefonā "whatsapp" aplikācijā.

Zem ieraksta aktīvi komentē arī citi "X" lietotāji. Vairums vīriešu sliecas piekrist kunga nostājai, paužot neizpratni, kāpēc tiešām sievietei nav smukas kleitas. Tāpat daļa lietotāju, tostarp sievietes, saskata vīrieša jautājumā loģiku. "Gudrs džeks, ļoti loģisks jautājums. Arī mani tas ieinteresēja: patiešām, kapēc tu pērc nesmukas kleitas?" jautā "X" lietotājs Ivo Savičs. "Tātad ikdienai sievietes apzināti pērk nesmukas drēbes? Vai kā?" viņš vaicā.

"Nē, svētkiem/pasākumiem pērk svinīgākas, ir cenu atšķirība. Uz darbu un veikalu lielākā daļa tomēr nestaigā 100+eiro vērtās "smukajās" kleitās," atbild ieraksta autore.

"Ja kas, tad ne jau cena nosaka vai apģērbs ir “smuks”, bet gan ilgstoša mērīšana lai atrasto ideālo, laba gaume, un prasme apģērbu “nēsāt”, ja tā visa nav, tad pat kleita par 200,000 eiro izskatīsies kā slaucējas darba apģērbs," nosaka Ivo Savičs.

Ieraksta autore ir neizpratnē, kā tad lai ilgstoši mēra kleitu, ja viņu neaizved uz veikalu? Daļa "X" lietotāju iesaka uz veikalu braukt pašai. "Patiesībā, lai atrastu foršu “savu” apģērbu, ir regulāri jāstaigā pa visiem apģērbu veikaliem un jāskatās, kas “iekrīt acīs”, bez domas tagad uzreiz to pirkt, Piemērīt, un iet prom. Mājās apdomā, ja vēl patīk, tad atkal dodies piemērīt. Ja atbilst, nu tad pērc nost," iesaka "X" lietotājs Ivo Savičs.

"Ja nesaprotu kam jāpērk nesmuka un piedevām skapis jau lūzt no iepriekšējā mēneša pirkumiem. Ja tērēsim naudu par to, ko domā citi, tā pie bagātības netiksim un būs jādzīvo no rokas mutē," uzskata lietotājs ar pseidonīmu sarkanaodze.

Ieraksta autore ironiski atbild, vai tad šis lietotājs ir viesojies viņas skapī un uzrauga viņas pirkumu vēsturi un uzkrājumu daudzumu, ka spēj šādi spriest? Viņa kā sieviete nesaprotot citus, kas no viena "mikroskopiska sarakstes fragmenta" spēj "noteikt" svešas personas skapja saturu un drēbju pirkšanas paradumus.

"Ļoti jaukas atbildes no dzīvesbiedra. Es kā meitene nesaprotu citas, kam katram pasākumam vajag jaunu kleitu vai arī nav ko vilkt," secina Mīle Vāvere.

Vēl kāds raksta, ka vīrieša atbilde liecinot par vienkāršu nevēlēšanos braukt uz konkrēto veikalu.

Ir sievietes, kas ieraksta autorei iesaka vēlmi braukt kopā uz veikalu izteikt pavēles formā - tad tas strādā efektīvāk. Arī Kristaps vērš uzmanību, ka ar šādu jautājuma formulējumu atbilde ir likumsakarīga. "Ja Tu prasītu, “vai vari”, būtu pavisam cits vaibs. Lielākā daļa vīriešu negrib būt tie, kas nevar. Bet, ja Tu pajautā- “nevēlies” (noliedzošs jautājums arī ir kļūda no pārdošanas viedokļa) - kāpēc viņam melot?" viņš raksta.

"Priekš kam vajadzīga tā smukā kleita uz salidojumu? Saprastu, ka uz romantiskām vakariņām ar vīru/draugu vai kādu kopīgu pasākumu. Kuram par prieku tad tā īpaši jāuzpucējas? Ja vīrs/draugs ir kaut nedaudz greizsirdīgs, tad viņa jautajumiem noteikti ir zemteksts," raksta Alvis Bērziņš.

Kāds "X" lietotājs saliek punktus uz "i", norādot, ka "Ierakstā un komentāros labi atklājas "sieviešu" un "vīriešu" valodas atšķirības.

Kā iegādāties perfektu svētku tērpu?

Rīgas veikala "Van Graaf" vadītāja Ilona Vaitava, komentējot svētku tērpa izvēli, norāda - viena no šīs sezonas aktuālākajām krāsām ir baltā un arī modes zīmoli savās jaunajās kolekcijās neskopojas ar tās klātbūtni. Vēl šosezon aktuāli ir brīvi piegriezumi gan svārkiem, gan kleitām, arī puscaurspīdīgi audumi, ko apdomīgi var integrēt svētku tērpos, ņemot vērā pasākuma etiķeti. Pēc viņas sacītā, tieši audums ir tas, kurš spēj padarīt svētku tērpu mazāk ikdienišķu - satīns, organza, zīds, samts - tie ir audumi, kas padara apģērbu svinīgu un gaumīgam rezultātam ir savienojami ar vienkāršiem, lakoniskiem piegriezumiem."

Kā nepārcensties?

Būtiski nepārspīlēt ar koptēla veidošanu, uzskata Ilona Vaitava. "Ja izvēlies izteiksmīgu tērpu ar izšuvumiem, greznu audumu vai detaļām, tad tas var kalpot par galveno akcentu un nav nepieciešamības pārmērīgi izcelt arī citas koptēla daļas. Veidojot savu tēlu, jāapdomā, kas ir tas, ko gribas izcelt. Ja tērps ir klasiska piegriezuma, bez specifiskām detaļām, tam var pieskaņot izteiksmīgākas rotas, piemēram, auskarus. Ja auskari ir gari un pamanāmi, tad matu sakārtojums var būt neitrālāks, vienkāršāks," viņa iesaka.

Tāpat būtiski novērtēt izvēlētā tērpa atbilstību pasākumam. Svinīgā dienas pasākumā klasiskā garā vakarkleita nebūs tik atbilstoša izvēle, bet piemērotāk ir izvēlēties kleitu līdz celim vai midi garuma kleitu. "Starp citu, tieši midi garums šosezon ir īpaši aktuāls un kombinācijā ar augstpapēžu apaviem rada ļoti elegantu, svinīgu, bet ne pārspīlētu koptēlu," viņa norāda. Būtiski arī piedomāt, lai nejauši līdzi paņemta virsdrēbe nesabojā koptēlu.

Vīriešiem topā ir uzvalki

Vīriešu uzvalku modē joprojām aktuāli pieguļoša piegriezuma uzvalki klasiskajos toņos, bet šogad, tāpat kā dāmu modē, arī šeit aktuāls lins - gan vasarīgi lina uzvalki, gan lina krekli, stāsta Ilona Vaitava. Šosezon aktuālie toņi - maigi zils, maigi pelēks, pelēkzaļš, bēšs. To var papildināt ar baltu kreklu, tauriņu vai kaklasaiti. Īpaši pārdomātam tēlam - ar krūšu kabatas lakatiņu, aproču pogām. Tāpat vieglam vasaras uzvalkam var kombinēt loferus vai mokasīnus - apavus, ar kuriem nav nepieciešams vilkt zeķes.

Pērkot uzvalku, nedrīkst aizmirst arī par kreklu, kas ir būtiska koptēla daļa. Pirmkārt, jāatceras, ka kreklam vienmēr jābūt biksēs! Otrkārt, tā izmēram ir būtiska nozīme. "Kreklam jābūt pieguļošam, tas nedrīkst radīt auduma kroku vidukļa daļā, ja tāda veidojas, tad krekls ir par platu," komentē Ilona Vaitava. "Jāpārbauda arī apkakles izmērs - starp apkakli un kaklu vajadzētu būt pirksta atstarpei, tad izmērs ir atbilstošs."

Tēmas

WhatsApp

Citi šobrīd lasa