Pagatavot buljonu ir gaužām vienkārši - jo retāk lietosim veikalā nopērkamos buljona kubiņus, kas bagātīgi satur sāli un garšas pastiprinātājus, jo labāk!
Kā izvārīt gardu, spēcinošu buljonu - un atteikties no neveselīgajiem buljona kubiņiem
Pašu gatavoti buljoni ir fantastiska ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa. To sastāvā esošās ekstraktvielas un izmantotie garšaugi sniedz 0 kcal. Uz buljona bāzes gatavotas zupas ideāli noder gan drēgnos vakaros, lai sasildītos, gan arī lai zaudētu kādu lieku kilogramu. Māca uztura speciāliste Lizete Māldere.
Lai mājās pagatavotu gardu buljonu, nepieciešami pēc iespējas dažādāki sakņaugi – burkāni, kāļi, puravi, kolrābji, sīpoli, ķiploki utt. Visus dārzeņus notīrītus liek 2 litros auksta ūdens un vāra aptuveni 1–2 stundas, beigās pievieno svaigus pētersīļus, baziliku vai kādu citu sev tīkamu garšaugu.
Pikantas garšas mīļotājiem iesaku pievienot nedaudz citrona sulas un čili – tas radīs jaunas garšas nianses! Pagatavot buljonu ir gaužām vienkārši, tāpēc – jo retāk lietosim veikalā nopērkamos buljona kubiņus, kas bagātīgi satur sāli un garšas pastiprinātājus, jo labāk!
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press