Kā izvārīt gardu, spēcinošu buljonu - un atteikties no neveselīgajiem buljona kubiņiem
Pagatavot buljonu ir gaužām vienkārši - jo retāk lietosim veikalā nopērkamos buljona kubiņus, kas bagātīgi satur sāli un garšas pastiprinātājus, jo labāk!

Kā izvārīt gardu, spēcinošu buljonu - un atteikties no neveselīgajiem buljona kubiņiem

Jauns.lv

Pašu gatavoti buljoni ir fantastiska ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa. To sastāvā esošās ekstraktvielas un izmantotie garšaugi sniedz 0 kcal. Uz buljona bāzes gatavotas zupas ideāli noder gan drēgnos vakaros, lai sasildītos, gan arī lai zaudētu kādu lieku kilogramu. Māca uztura speciāliste Lizete Māldere.

Kā izvārīt gardu, spēcinošu buljonu - un atteiktie...

Lai mājās pagatavotu gardu buljonu, nepieciešami pēc iespējas dažādāki sakņaugi – burkāni, kāļi, puravi, kolrābji, sīpoli, ķiploki utt. Visus dārzeņus notīrītus liek 2 litros auksta ūdens un vāra aptuveni 1–2 stundas, beigās pievieno svaigus pētersīļus, baziliku vai kādu citu sev tīkamu garšaugu.

Pikantas garšas mīļotājiem iesaku pievienot nedaudz citrona sulas un čili – tas radīs jaunas garšas nianses! Pagatavot buljonu ir gaužām vienkārši, tāpēc – jo retāk lietosim veikalā nopērkamos buljona kubiņus, kas bagātīgi satur sāli un garšas pastiprinātājus, jo labāk!

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press