Dzīvesstils
2023. gada 25. decembris, 07:44

VIDEO: “Ledus dzeguzes” ziemas peldes pārvērš mākslas darbā

Jauns.lv

Biedrības “Ledus dzeguzes” dalībnieces par citu dāmu aizraušanos ar ziemas peldēm uzzināja caur sociālajiem tīkliem un pamazām, cita citai pievienojoties, izauga līdz dāmu kopienai, kas nu jau skaitāma vairākos desmitos ziemas peldētāju. Aktīvākais kodols – 12 meitenes – peldes svētku reizēs padara par īpašu notikumu: gatavo tērpus, veido īpašu grimu, rīko iespaidīgas fotosesijas, procesu izbauda pašas un priecē savus sekotājus sociālajos tīklos.

Kopienas dalībniece Baiba Lapsiņa stāsta: “Man šķiet, pēc pirmā kopā nopeldētā pusgada pienāca jaunais gads, un mēs izdomājām, ka 31. decembrī vajadzētu satikties un iedzert šampanieti āliņģī. Bezalkoholisko, protams! Tā arī izdarījām. Safotografējāmies un vēlāk, apskatot rezultātu, sapratām, ka tas ir kaut kas foršs, ko ir vērts turpināt un attīstīt.”

“Ledus dzeguzes” ziemas peldes pārvērš mākslas darbā

Biedrības “Ledus dzeguzes” dalībnieces par citu dāmu aizraušanos ar ziemas peldēm uzzināja caur sociālajiem tīkliem un pamazām, cita citai pievienojoties, ...

gallery icon

Šogad Ziemassvētku un Jaungada tēma radošumā izpaužas jau ar krietni lielāku vērienu. Jauns.tv bija ziemas saulgriežiem veltītās fotosesijas liecinieks. Kā allaž, tērpus un rotas gādāja pašas “dzeguzes”, arī grimu veidoja pašas, bet fiziskais darbs – mirdzošas eglītes uzstādīšana uz aizsalušā Titurgas ezera – bija viņu vīru un partneru pārziņā.

Raitis Lapsiņš komentē: “Nu, dullas tās meitenes īstenībā. Džeki varbūt labprātāk gribētu pasēdēt mājās un uzspēlēt kādu spēļu konsoli, bet viņas velk mūs ārā, un mums viņas brīvprātīgi piespiedu kārtā jāatbalsta. Bet rezultāts ir iespaidīgs, tāpēc mēs to pieciešam un saprotam.”

Skaties video un uzzini, kāpēc kopienai dots nosaukums “Ledus dzeguzes”, apbrīno, cik drosmīgi “dzeguzes” pastaigājas pa ledu un gremdējas ledainajā ezera ūdenī.