Krāsa un forma – veidi, kā brilles padarīt par nozīmīgu stila elementu
Stila jaunumi
2023. gada 3. jūlijs, 13:16

Krāsa un forma – veidi, kā brilles padarīt par nozīmīgu stila elementu

Reklāmas projekts

Lai arī brilles var būt grūtāk izvēlēties nekā kontaktlēcas, un tās var vairāk ietekmēt ikdienas paradumus vai ierobežot kustību brīvību, brilles var kļūt arī par nozīmīgu personīgā stila aksesuāru. Atbilstoši sejas formai un ādas tonim izvēlēti briļļu ietvari ietekmē ne tikai ikdienas lietošanas ērtumu, bet arī palīdz izcelt vēlamas personības un ārējā izskata iezīmes.

Sejas formas ietekme uz briļļu rāmju dizainu

Viens no svarīgākajiem aspektiem briļļu izvēlē ir atrast sejas formai atbilstošus briļļu ietvarus. Optimāli rāmju izmēri, kas pielāgoti sejas proporcijām, padara brilles ērti nēsājamas ikdienā. Tās nespiedīs degunu vai ausu aizmugures, nebūs par smagu un nenošļuks lasīšanas laikā. 

Dažādās ietvaru formas palīdz līdzsvarot vai arī izcelt vēlamās sejas iezīmes un proporcijas. 

•    Ovālai sejas formai piestāv gandrīz visu formu briļļu ietvari;
•    Apaļai sejai piemērotāki būs taisnstūrveida, kvadrātveida, aviatoru stila vai ģeometrisku formu briļļu ietvari. 
•    Trīsstūrveida sejas formai atbilstošāki būs apaļi, kvadrātveidīgi, kaķa acs vai ģeometrisku formu rāmji; 
•    Kvadrātveida sejai – ovāli, aviatora stila, apaļi un kaķa acs formas briļļu ietvari, kā arī tādi ietvari, kas aptver tika augšējo lēcu daļu.

Briļļu krāsas ietekme uz stila koptēlu

Krāsu, rakstu un materiālu dažādība briļļu ietvaru dizainā ļauj atrast individuālajai gaumei visatbilstošāko briļļu dizaina modeli. Tomēr, lai veidotais personīgā stila koptēls izdotos nevainojams, ir svarīgi atcerēties, ka briļļu ietvaru krāsu pieskaņo sejas ādas tonim. 
Ja neitrālam ādas tonim piestāvēs visas pieejamās krāsas, tad vēsu vai siltu sejas toņu īpašniekiem īpaša uzmanība ir jāpievērš tikai atsevišķām krāsām. Vēsam ādas tonim piestāvēs melna, pelēka vai zila toņa briļļu ietvari, bet siltam ādas tonim – tādi siltie toņi kā brūns, sarkans vai sārts. Turklāt, dažādu krāsu un formu savstarpējās kombinācijas paspilgtina lietišķu vai tieši pretēji radoši māksliniecisku izskatu.

Lai atvieglotu briļļu izvēli Lensor.eu tiešsaistes interneta veikalā ir iespējams atrast ne tikai plašu un daudzveidīgu briļļu ietvaru klāstu, bet arī ērti piemērīt vēlamos briļļu modeļus virtuālajā pielaikošanā trijos viegli izpildāmos soļos. Ienāciet www.lensor.eu un atrodiet sev piemērotākās brilles.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Lensor