foto: Shutterstock
Tās nav tikai kaislīgas īsziņas un lūpukrāsa uz krekla - psiholoģe nosauc 7 uzkrītošas neuzticības pazīmes
Vai tavs partneris sāk strīdus sīku, nebūtisku iemeslu dēļ vai varbūt vispār bez iemesla? Tā var būt vainas apziņas izpausme, ka pats bijis neuzticīgs.
Attiecības
2023. gada 25. janvāris, 18:26

Tās nav tikai kaislīgas īsziņas un lūpukrāsa uz krekla - psiholoģe nosauc 7 uzkrītošas neuzticības pazīmes

Jauns.lv

Jauns.lv

Ierasts uzskatīt, ka galvenās neuzticības pazīmes ir kaislīgas mīlestības īsziņas telefonā un lūpukrāsas pēdas uz krekla. Tomēr tā nav gluži taisnība. Kā savā "Instagram" lapā stāsta psiholoģe Jūlija Medvedeva, daudz biežāk par trešās personas nepārprotamu klātbūtni attiecībās liecina citi signāli.

Tātad - 7 brīdinājuma zīmes, kurām pievērst uzmanību: 

Savāda, iepriekš nebijusi uzvedība 

Negodīgs partneris, jūtoties vainīgs par emocionālu vai fizisku neuzticību, cenšas to kompensēt visādos veidos: pēkšņi dāvina ziedus, dārgas dāvanas, ir pārmērīgi laipns un devīgs. 

Strīdi bez iemesla 

Vai tavs partneris sāk strīdus sīku, nebūtisku iemeslu dēļ vai varbūt vispār bez iemesla? Tā var būt vainas apziņas izpausme, ka pats bijis neuzticīgs. Konfliktu laikā partneris cenšas atrast attaisnojumus savai rīcībai. Strīdi un aizvainojums pret cilvēku, kuru viņš krāpj, mazina sirdsapziņas mokas. 

Negaidīta paradumu maiņa 

Ja nav redzams šo paradumu maiņas cēlonis, tātad ir neredzams cēlonis. "Īpaši romāna sākumposmā, kad notiek apmainīšanās ar viedokļiem, gaumi un interesēm. Tas varētu būt jauns hobijs, pēkšņa interese par noteiktu mūziku, filmām vai pat ēdienu. Piemēram, tavam vīram nekad nav garšojuši suši, bet pēkšņi viņš pusdienās izvēlas tikai japāņu ēdienu piegādi," stāsta psiholoģe. Mīlestības ietekmē cilvēki savstarpēji apmainās interesēm. 

Pārāk liels privātums, kura agrāk nebija

“Gribu atgādināt, ka jebkurās attiecībās cilvēkam OBLIGĀTI ir jābūt personiskajai telpai, bet... Ja partneris sācis iet uz otru istabu, lai runātu pa telefonu, un datorā parādījās parole, kuras iepriekš nebija, – ir vērts šim pievērst uzmanību," iesaka eksperte. 

Valodas pārmaiņas 

No pāra runas pazūd pazīstamais "žargons", valoda kļūst formālāka un atsvešinātāka. Lai nejauši neiekristu, cilvēks izvairās tieši atbildēt uz jautājumiem un sarunas pārvērš neitrālu, ikdienišķu tēmu apspriešanā. 

Vainošana neuzticībā

Nepamatota greizsirdība un nebeidzami mēģinājumi tevi apsūdzēt neuzticībā ir veids, kā tavs partneris cenšas risināt morālo konfliktu. Tādā veidā viņš noveļ vainu uz tevi. 

Izmaiņas seksuālajā uzvedībā 

Valda uzskats, ka, ja pārī parādījusies trešā persona, tad sekss apstājas. Tomēr tas ir tālu no patiesības. Visbiežāk mīļākā vai mīļākās parādīšanās tieši iededz jaunu kaisli un rada lielāku aktivitāti intīmajā dzīvē. Tāpat bieži vien krāpnieks pievērš pastiprinātu uzmanību kontracepcijai.

Tēmas