foto: Publicitātes foto
Jāsaprot, bez kuriem apģērba gabaliem nevari iztikt: kas šogad aktuāls kapsulas garderobē
Stila jaunumi
2023. gada 20. janvāris, 09:59

Jāsaprot, bez kuriem apģērba gabaliem nevari iztikt: kas šogad aktuāls kapsulas garderobē

Jauns.lv

Vārdu salikums “kapsulas garderobe” bieži minēts dažādos rakstos, blogos un vlogos, tādēļ rada interesi ne tikai bezatkritumu dzīvesstila piekritējiem, bet arī ikvienam, kurš seko līdzi modes tendencēm. Kam jābūt šīs sezonas kapsulas garderobē?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aicinām iepazīties ar multizīmolu veikala "Van Graaf" apkopotajiem padomiem par veiksmīgas kapsulas garderobes izveidi.

foto: Publicitātes foto

Atbrīvojies no liekā

Veidojot kapsulas garderobi, pirmais solis ir izvērtēt, ko no esošajiem apģērba gabaliem jūs vēlaties valkāt arī turpmāk, un pēcāk tad arī atrast, ar ko tos kombinēt. Kāpēc tas ir svarīgi? Jo, iespējams, katrai no mums ir gadījies piedzīvot to sajūtu, kad, stāvot pie pārpildīta skapja, šķiet, ka nav ko vilkt. Visticamāk, tas ir tādēļ, ka garderobē ir par daudz tādu apģērbu, kas ir, piemēram, neērti, nepraktiski vai pagalam nemoderni. Šādām drēbēm ir vērts meklēt citu mājvietu. Savā skapī jāatstāj tikai tas, ko velc, un tās lietas, kas sagādā prieku.

foto: Publicitātes foto

Paturi tos apģērbus, ko nēsā vislabprātāk

Iespējams, tev jau ir zināma kapsula tavai kapsulas garderobei – tās ir drēbes, kuras valkā ik dienu, tajās jūties ērti un tās viegli izdodas sakombinēt ar citiem apģērbiem. Tādas drēbes kā bikses, svārki, krekli un blūzes ir tas pamats, kas veidos pamata garderobi. Pievērs uzmanību to piegriezumam, materiālam un krāsām un saproti, kas tev tajās patīk. Iegādājoties jaunus apģērbus, zināsi, ka šīs nianses ir pārbaudītas, un nekļūdīsies izvēlē.

Stils 2022. gada sākumā: kādus džinsus pašlaik nēsā stilīgie ļaudis

gallery icon
36

Izvēlies “sākuma punktu”

Tad, ja nezini, ar ko sākt veidot savu kapsulas garderobi, pasaules modes tendenču diktētāji norāda, ka labs atskaites punkts ir balts krekls vai blūze, kuru tad kombinēt pēc gaumes un ieskatiem. Atrodi piemērotu stilu, pievēršot uzmanību piegriezuma līnijai un piedurkņu garumam. Ņemot vērā, ka tas ir pamatu pamats, ir vērts iegādāties kvalitatīvu un ādai patīkamu audumu. Ikdienā to varēs kombinēt ar džinsa biksēm vai džemperi, bet formālākos pasākumos – ar auduma biksēm vai svārkiem, kā arī žaketi.

Vasarīgi balti bezpiedurkņu krekliņi ir modē arī rudenī un ziemā

gallery icon
8

Ja ir vēlme kapsulas garderobi veidot, par pamatu ņemot virsdrēbes, tad šajā gadījumā labākais atskaites punkts ir kvalitatīvs rudens vai ziemas mētelis, ko var kombinēt ar pārējo apģērbu.

Dod priekšroku klasikai

Kad ir izvēlēts pamats, nākamais posms – saprast, bez kuriem apģērba gabaliem nevarēs iztikt. Mūsu platuma grādos tie noteikti ir ērti un praktiski džemperi vai jakas, kā arī džinsa vai auduma bikses. Tām, kuru darba ikdiena rit birojā, vēl viens kapsulas garderobes “must have” ir kostīms vai atsevišķi bikses un žakete. Tā kā šīs drēbes tiks vilktas bieži, tās iegādājoties, ir jāņem vērā ne tikai krāsa un modelis, bet arī kvalitāte, tādējādi nodrošinoties, ka apģērba gabals kalpos ilgāk par vienu sezonu.

Stila piemēri, kā žakete palīdz izskatīties tievākai

gallery icon
11

Ja vēlies šogad pirktās drēbes valkāt arī nākamajā un aiznākamajā gadā, priekšroka ir jādod klasiska piegriezuma modeļiem, kas būs modē gandrīz vienmēr. Piemērs ir taisna piegriezuma džinsa vai auduma bikses, svārki līdz celim, kā arī klasiska piegriezuma žaketes. Krāsas, kas modē ir vienmēr, – melns, balts, pelēks, kā arī bēšais.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Baltas bikses, jakas un apavi ielu modē arī vēsā laikā. 2022. gada apskats

gallery icon
29

Piešķir savam stilam odziņu

Gandrīz ikvienas modernas sievietes garderobē ir jābūt arī kādai sezonas aktualitātei. Galvenais, lai konkrētais apģērba gabals piešķirtu koptēlam īpašu odziņu un izceltu tavu individualitāti. Jaunajā pavasara un vasaras sezonā modē dominēs maigas un sievišķīgas krāsas, piemēram, ceriņu violetais, maigi oranžais un citi pasteļtoņi. Savukārt svētku reizēm var izvēlēties metāliska auduma apģērbus, piemēram, zelta vai sudraba krāsā. Līdztekus tam savu uzvaras gājienu arī jaunajā sezonā turpinās apģērbi, kas šūti no fliteru auduma, kā arī sievišķīgas blūzes ar volāniem un mežģīnēm.

Balta blūze - apģērbs, kas allaž padara koptēlu svinīgāku

gallery icon
25