Šādas kotletītes var pasniegt gan pie otrā ēdiena, gan arī kā uzkodu!
Maltās gaļas kotletītes - recepte gan siltajam ēdienam, gan uzkodai
Kad ciemos gaidāmi viesi un galīgi vairs negribas galdā likt tās pašas klasiskās, vienmuļās uzkodas un uzkodiņas, izdomā kaut ko interesantu! Izmēģini šo ''apslēptā dārguma'' recepti gaļas uzkodām!
Sastāvdaļas:
malta cūkgaļa
ķiploks
sāls, pipari
paipalolas
eļļa cepšanai
Gatavošana:
Maltajai gaļai pievieno ķiploku, sāli un piparus. Masu sastrādā.
Ja masa ir par sausu, tai pievieno aukstu ūdeni un kārtīgi samīca.
Novāra paipaloliņas un tās nomizo.
No maltās gaļas veido nelielus plācenīšus, kuriem pa vidu liek paipaloliņu. Tad aizspiež ciet gaļas maliņas un izveido nelielas kotletītes.
Šādi sataisa tik daudz kotletīšu, cik pašiem kārojas.
Cep sakarsētā eļļā no visām pusēm gatavas kotletītes
Recepte: Agita Gabrāne / Foto: Agnese Gabrāne, mammamuntetiem.lv