foto: Shutterstock
Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 19.12. līdz 25.12.
Cita pasaule
2022. gada 19. decembris, 08:17

Mēness dienu, svinamdienu, latvisko ticējumu un Saules rita kalendārs no 19.12. līdz 25.12.

"Tautas Veselības Avīze"

Ieskaties "Tautas Veselības Avīzes" kalendārā un uzzini, kas būtisks gaidāms šonedēļ - no 19. līdz 25. decembrim. Mēness dienas, svinamdienas, Saules un Mēness aptumsumi, tradīcijas, vēsturiskās piemiņas dienas un mūsu senču Saules rita kalendārs.

Pirmdiena, 19. decembris

Vārdadienu svin Lelde, Sarmis

Dilstošs mēness Skorpiona zvaigznājā

Labvēlīgs laiks pedikīram, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam, attīrošām ķermeņa maskām un procedūrām, vaksācijai, pretcelulīta un striju profilakses pasākumiem, ietīšanai, masāžai, solārijam,

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 26. diena no pulksten 3:32 – ATPŪTAS DIENA. Atturieties no aktivitātēm, neauglīgiem ķīviņiem un sarunām. Atpūtieties. Tiecieties tikai ar pašiem uzticamākajiem. Izvērtējot dzīvi, citu trūkumus, atšķiriet īstenību no šķietamības. Pastiprināta iespēja tikt apzagtam. Taupiet naudu. Nesāciet neko jaunu, radīsies tikai zaudējumi un kaitējumi.

Pašsajūta. Ieteicama badošanās, nomierinoša masāža. Atturieties no alkohola. Jutīgi krusti un āda.

Čika laiks: 0:35-5:31

Saule lec pulksten 9:07

Saule riet pulksten 15:33

Otrdiena, 20. decembris

Starptautiskā cilvēku solidaritātes diena

Šo dienu ANO noteica kā atzīmējamu, lai liktu cilvēkiem aizdomāties par solidaritāti, sociālo taisnīgumu, izpalīdzību. Iespējams, pērkot mīļu dāvaniņu, varēsi palīdzēt kādam pensionāram vai invalīdam.

Vārdadienu svin Arta, Minjona

Dilstošs mēness Skorpiona zvaigznājā

Labvēlīgs laiks pedikīram, ausu caurduršanai, nabas pīrsingam, attīrošām ķermeņa maskām un procedūrām, vaksācijai, pretcelulīta un striju profilakses pasākumiem, ietīšanai, masāžai, solārijam.

Nelabvēlīgs laiks pīlingam, sejas tīrīšanai, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 27. diena no pulksten 5:05 – MEDITĀCIJU DIENA. Šī diena var sniegt intuitīvas atklāsmes. Ieteicams meditēt, uzklausīt vecākus cilvēkus un atdot parādus.

Pašsajūta. Labvēlīga diena jebkurai darbībai, sevi pilnveidojot. Nelietojiet alkoholu. Nepārslogojiet kājas. Attīriet organismu, apmeklējiet baseinu.

Saule lec pulksten 9:08

Saule riet pulksten 15:34

Trešdiena 21. decembris

Pulksten 23:48 Saule pāriet Mežāža zīmē, ziemas sākums. Ziemas saulgrieži

Vārdadienu svin Toms, Tomass, Saulcerīte

Jauns mēness Strēlnieka zvaigznājā, kulminācija 23. decembrī.

Labvēlīgs laiks barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, pretcelulīta un striju profilakses pasākumiem, vakuummasāžai, masāžai, SPA procedūrām.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam, sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 28. diena no pulksten 6:45 – APCERES DIENA. Viena no labvēlīgākajām dienām ar ļoti harmonisku enerģētiku. Iespējama garīga apskaidrība. Ļaujieties apcerei. Meditācija veicina atklāsmi, rada tieksmi uz gaišiem, cēliem darbiem. Uzturiet labu garastāvokli, ielūkojieties sevī, kontrolējiet emocijas. Praktiska diena – varat iegādāties vērtīgas lietas, pirkt nekustamo īpašumu, sākt mājas remontu. Diena labvēlīga riskantiem pasākumiem, jauniem iesākumiem.

Pašsajūta. Ievērot mērenību it visā. Visjutīgākās – acis.

Čika laiks: 4:45-9:12

Saule lec pulksten 9:08

Saule riet pulksten 15:34

Ceturtdiena, 22. decembris

Vārdadienu svin Saulvedis, Saule

Jauns mēness Strēlnieka zvaigznājā, kulminācija 23. decembrī.

Labvēlīgs laiks barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām, pretcelulīta un striju profilakses pasākumiem, vakuummasāžai, masāžai, SPA procedūrām.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam, sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 29. diena no pulksten 8:28 – TUMSĪBAS DIENA. Visbīstamākā Mēness diena. Kosmisko ilūziju laiks. Cilvēki kļūst gurdeni, enerģija izsīkst. Pareģojumi ir melīgi, nepatiesi. Grūti pretoties kārdinājumiem. Gavēņa, lūgšanu, grēku nožēlas laiks. Nesāciet, neplānojiet neko jaunu. Pārtrauciet virspusējus, ārišķīgus sakarus. Atbrīvojieties no uzmācīgiem, nekārtīgiem cilvēkiem, neķītrām domām, viltus draugiem. Šajā dienā ieteicams palikt mājās, aizdegt sveci. Izvairieties no tumšām telpām, duļķaina ūdens, netīrības un nekārtības apkārtējā vidē. Izvērtējiet mēneša laikā padarīto, izdariet secinājumus.

Pašsajūta. Veselības rezerves ierobežotas, īpaši vīriešiem. Attīriet organismu. Pirms gulētiešanas ieteicama duša. Jutīga taisnā un resnā zarna.

Čika laiks: 22:16-24:00

Saule lec pulksten 9:09

Saule riet pulksten 15:35

Piektdiena, 23. decembris

Vārdadienu svin Viktorija, Balva

Jauns mēness Mežāža zvaigznājā, kulminācija pulksten 12:17.

Labvēlīgs laiks vaksācijai, manikīram, pedikīram.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam un sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

30/1 diena no pulksten 10:00/12:17

Lunārā mēneša 30. diena no pulksten 10:00 līdz pulksten 12:17 – MĪLESTĪBAS diena. līdz Pēc 12:17 Lunārā mēneša 1. diena – PLĀNOŠANAS DIENA.

No 10:00 līdz 12:17– mīlestības, grēku nožēlas un piedošanas diena, gana harmoniska – atkarībā no tā, kā katrs pratis nodzīvot šo Mēness ciklu. Nopietni sagatavojieties jaunam ciklam – attīriet domas un jūtas, atbrīvojieties no visa ļaunā, nevajadzīgiem uzslāņojumiem. Atrodiet laiku pārdomām. Veltiet mīlestību, rūpes, uzmanību tuviem cilvēkiem. Centieties sagādāt prieku, pabeidziet sāktos darbus, atdodiet visus parādus – gan garīgos, gan materiālos. Rūpīgi, kārtīgi iztīriet māju, sakopiet vidi.

Pašsajūta. Cilvēka organisma rezerves uz viszemākās līknes. Izbrīvējiet laiku atpūtai, vairāk uzturieties svaigā gaisā. Upurēšanās, atteikšanās diena, notiek pāreja uz jaunu ciklu.

Pēc pulksten 12:17 Lunārā mēneša 1. diena – PLĀNOŠANAS DIENA. Šajā dienā dzimušas idejas, sapņi un plāni ir ar lielu piepildīšanās potenciālu. Dienu veltiet tādām domām un plāniem, kas spēj apskaidrot garu un padarīt gaišāku dzīves ritmu. Pieskatiet domas un vēlmes – tās var piepildīties.

Pašsajūta. Nepārpūlieties! Dzīvības enerģija ir minimāla. Jo īpaši to izjūt vīrieši. Meditējiet, domas koncentrējiet uz gaismu. Pazemināta imunitāte. Jutīga galva, galvas smadzenes, seja, acis. Nelietojiet alkoholu un asus ēdienus!

Čika laiks: 0:00-9:49

Saule lec pulksten 9:09

Saule riet pulksten 15:35

Sestdiena, 24. decembris

24., 25., 26. decembris – Ziemassvētki

Kristīgajās tradīcijās pieņemts, ka 25. decembrī dzimis Jēzus Kristus, tāpēc Ziemassvētku vakaru svin jau 24. decembri, Pirmos Ziemassvētkus – 25. decembri un Otros Ziemassvētkus 26. decembrī. Neatkarīgi no katra ticības Ziemassvētki ir cerības dzimšanas svētki – cits cer uz Pestītāja ikgadējo simbolisko atnākšanu, cits priecājas, ka dienas nu stiepsies garākas un būs gaišāks skats uz dzīvi. Bet skaisti pušķota eglīte, mīlestības pilnas dāvaniņas un svētku vakariņas priecēs katru. Ja Ziemassvētku naktī debesīs daudz zvaigžņu, būs bagāts nākamais gads. Kāds vējš iepūš Ziemassvētku pirmajā dienā, tāds galvenokārt pūtīs visu ziemu, jo īpaši – ziemas pirmajā mēnesī. Ja slapjš ir pēc Ziemsvētkiem – rudziem draud briesmas; ja pirms Ziemsvētkiem – rudziem nekas nedraud. Adventa ceturtā svētdiena ceturtā advente Iededzam Adventes vainagā ceturto sveci. Ziemassvētki jau pavisam tuvu. Var nolūkot eglīti un saiņot dāvanas. Ziemassvētkus un Jauno gadu gaidot, katram Latvijas iedzīvotājam atļauts personiskajām vajadzībām AS Latvijas valsts meži apsaimniekotajos mežos nocirst vienu eglīti.

Drīkst cirst meža ceļu trasēs, grāvjos, stigās, zem elektrolīnijām vai pieaugušā mežā zem lieliem kokiem.

Nedrīkst cirst jaunaudzēs un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kas atzīmētas ar ozollapu.

Vārdadienu svin Ādams, Ieva

Jauns mēness Mežāža zvaigznājā, kulminācija 23. decembrī

Labvēlīgs laiks vaksācijai, manikīram, pedikīram.

Nelabvēlīgs laiks solārijam, pīlingam un sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 2. diena no pulksten 11:04 – PĀRBAUŽU DIENA. Laba diena pētījumiem, informācijas iegūšanai. Jaunus darbus nesāciet, pārdomājiet plānus un krājiet spēkus. Īpaša pārbaužu diena – varat pārbaudīt draugus, produktus. Kas izraisa nepatiku, tiem labāk neuzticieties. Varat lūgt žēlastību un piedošanu. Dāsnums sniegs augļus nākotnē. Nepiesavinieties otra īpašumu. Intuīcija nepievils. Neiesaistieties konfliktos, atturieties vētraini paust emocijas.

Pašsajūta. Nepārēdieties, neesiet skopi, alkatīgi. Varat sākt vingrošanas nodarbības.

Jaunmēness 24 stundu lielā atslodze no 23. decembra pulksten 0:17 līdz 24. decembra pulksten 0:17.

Saule lec pulksten 9:09

Saule riet pulksten 15:36

Svētdiena, 25. decembris

Pirmie Ziemassvētki

Vārdadienu svin Stella, Larisa

Jauns mēness Ūdensvīra zvaigznājā, kulminācija 23. decembrī.

Labvēlīgs laiks solārijam, barojošām, mitrinošām, atjaunojošām ķermeņa maskām un procedūrām.

Nelabvēlīgs laiks – pīlingam, sejas tīrīšanai, attīrošām sejas un ķermeņa maskām un procedūrām.

Lunārā mēneša 3. diena no pulksten 11:40 – AKTĪVAS CĪŅAS DIENA. Laiks rīkoties. Cilvēki ar vāju enerģētiku kļūst pasīvi, aizdomīgi, iegrimst stagnācijā. Nesāciet ko principiāli jaunu. Dienas enerģija laba tiem, kas aizstāv cildenus mērķus.

Pašsajūta. Labvēlīga diena lielai fiziskai slodzei, lai uzkrātā enerģija “nesarūgtu” pašos. Jutīgs kakls, pakausis, skausts, dzirdes orgāni, nervi.

Pirtij labvēlīga diena

Čika laiks: 5:11-9:14

Saule lec pulksten 9:10

Saule riet pulksten 15:37