Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Andris Bulis gatavo spageti ar lasi: "Novērtēju garšīgu ēdienu, kas tiek skaisti pasniegts"
foto: no privātā arhīva, Shutterstock
"Gatavoju ātri un vienkārši," par savu kulināro rokrakstu saka Andris Bulis.
Dzīvesstils

Andris Bulis gatavo spageti ar lasi: "Novērtēju garšīgu ēdienu, kas tiek skaisti pasniegts"

Ilze Trofimova

Žurnāls "OK!"

Mājas darbu sadalīšana sieviešu un vīriešu pienākumos daudzās ģimenēs vairs nav aktuāla, tāpēc arī virtuvē arvien biežāk saimnieko vīrietis. Turklāt ne piespiedu kārtā, bet tāpēc, ka viņam patīk un teicami padodas. Par savu virtuves pieredzi stāsta aktieris Andris Bulis.

Andris Bulis gatavo spageti ar lasi: "Novērtēju ga...

“Visvairāk gatavoju studiju gados. Tad gan nācās to darīt katru dienu, jo pašam sevi bija jāpabaro. Vedu no laukiem dažādus produktus un no tiem pārtiku – cepu kartupeļus, vārīju makaronus ar tušonku, un tolaik man paša gatavotais arī tīri labi garšoja.

Pašlaik mana dzīve ir ļoti steidzīga, piepildīta ar daudziem citiem darbiem un man nav daudz laika ēst gatavošanai. Turklāt tā prasa arī pacietību, kuras man dažkārt ļoti trūkst, tāpēc ikreiz, kad kaut ko gatavoju, izvēlos tādu ēdienu, kas neprasa lielas pūles un top ātri. Neesmu liels gurmans, pa restorāniem īpaši nestaigāju, bet es novērtēju garšīgu ēdienu, kas tiek skaisti pasniegts.”

foto: Shutterstock

Spageti ar lasi saldkrējuma mērcē

Šo ēdienu gatavoju, kad vēlos ne tikai ātri remdēt izsalkumu, bet arī gardas pusdienas vai vakariņas. Turklāt ar šo recepti nekas nevar noiet greizi, jo pagatavošana ir ļoti vienkārša un divi cilvēki var sātīgi paēst, neiztērējot vairāk par desmit eiro.

2 personām
25 minūtes pagatavošanai

VAJADZĪGS
250 g spageti

citrona daiviņas un bazilika lapiņas pasniegšanai

PAGATAVOŠANA
1. Katlā ielej ūdeni, kad uzvārījies, liec tajā spageti. Pieber sāli un vāri, līdz gatavi; nokās.

2. Kamēr spageti vārās, sagriez lasi nelielos gabaliņos. Ķiršu tomātiņus nomazgā un pārgriez uz pusēm. Spinātu lapas noskalo un nosusini.

3. Katliņā vai uz pannas lej saldo krējumu un uzsildi, pievieno svaigo sieru un maisot sildi, līdz iegūsti viendabīgu masu. Pievieno ķiršu tomātiņus, pēc 1 minūtes pievieno lasi un spinātus. Samazini liesmu un sautē 3 minūtes.

4. Spageti liec šķīvī, virsū lej saldkrējuma mērci un uzliec laša gabaliņus. Pasniedzot neaizmirsti uz šķīvja uzlikt citrona daiviņu un rotāt ar pāris bazilika lapiņām.

Aktieris Andris Bulis pirms 10 gadiem, kad viņam bija 25 gadi un viņš tika atzīts par seksīgāko vīrieti Latvijā.

Seksīgais aktieris Andris Bulis pirms vairākiem gadiem

Aktieris Andris Bulis pirms 10 gadiem, kad viņam bija 25 gadi un viņš tika atzīts par seksīgāko vīrieti Latvijā.