foto: LETA
"Kā atteikties no saviem bērniem?" - soctīklus uzspridzina latvieša jautājums
Ilustratīvs attēls.
Bērni
2022. gada 24. novembris, 19:07

"Kā atteikties no saviem bērniem?" - soctīklus uzspridzina latvieša jautājums

Jauns.lv

Nesen kādā no Latvijas portāliem tēvs uzdeva jautājumu - kas jādara, lai atteiktos no saviem bērniem? Tas tviterī izraisīja pamatīgu diskusiju vilni. Latvijas vecāki nesaprot, kā var būt tik cietsirdīgs.

Vīrietis, kurš kā pats apgalvo, šobrīd ar ģimeni dzīvo ārzemēs, uzrakstījis, ka viņam ir divi nepilngadīgi bērni, turklāt sieva vēlas no viņa šķirties un atgriezties atpakaļ Latvijā.

"Dzīvoju ārzemēs kopā ar sievu un 2 nepilngadīgiem bērniem. Tā ka sieva vēlas šķirties un pārcelties atpakaļ uz Latviju, tad esmu piekritis ar nosacījumu, ka atsakos no bērniem un arī
uzturlīdzekļu maksāšanas. Kā to var izdarīt likumīgā kārtībā," vēsta ieraksts.

Pie ieraksta lasāmi desmitiem komentāru, kuros kāds iesaka, kā rīkoties vīram, lai visu izdarītu likumīgi, bet kāds nesaprot, kā var atteikties no paša bērniem: "Viņš nesaprot, ka bērni nevarēs par viņu rūpēties tad, ja viņš kļūs rīcībnespējīgs";

"Godīgi sakot, man ir žēl bērnu"; "Ātrāk viņiem būtu jātiek vaļā no tāda nelieša un jāatrod normāls patēvs"; "Nezinu, tas ir godīgi pret citiem un pret sevi"; "Varu derēt, ja māte jautātu: kur viņa savus bērnus var atdot - neviens nekad neteiktu: "Viņa vismaz ir godīga pret citiem un pret sevi."